Sabtu, Jun 17, 2017

Batch 85' berbuka puasa!Hampir 35 orang juga dapat dikumpulkan untuk berbuka puasa malam tadi di RHR Uniten, Bangi. Ambiance yang menarik di tepi tasik, seleksi makanan yang beraneka serta harga yang affordable membuatkan ianya sentiasa dipenuhi oleh tetamu saban tahun di bulan Ramadhan.  Aku tanyakan anak-anak aku, semua mereka kata sedap. Pagi ni aku tanya aunty nak makan apa untuk iftar nanti? Katanya tak perlu kerana dia dah makan terlalu banyak sewaktu berbuka puasa semalam. Hahahahahahahahaha...anak-anak juga begitu. So, apakah menu kami pada malam ini? Hanya "nasi goreng tokcik" . Itu saja. Tokcik ialah makcik aku yang juga adik kepada arwah mama. Kini menetap di Penang bersama anak, menantu dan 2 cucu perempuan yang sangat comel! Tokcik pandai memasak. Resipi tokcik ini tak pernah aku jumpa ditempat lain. Jadi bila aku kata nasi goreng tokcik buat berbuka malam ni, Marina menjerit riang!
 Untuk berbuka malam tadi, kami dah merancang selama sebulan setengah. Bukan mudah nak kumpulkan kawan-kawan ni walaupun yang hadir hanya 35 orang. Kesemua mereka sibuk. Duduk pula merata-rata. Ada yang datang dari JB. Ada yang datang dari Paya Rumput, Melaka. Ada yang datang dari Seremban, Bangi, Tanjung Malim dan banyak lagi. Ada juga yang membawa keluarga. Termasuklah aku. Alhamdulillah semuanya ok tapi perangai masih seperti dulu lagi. Ramai yang aku tak jumpa bertahun tapi malam tadi muncul semula. Che Pa, dan Kiss thank you for coming....Ada yang keluar dari hospital pun datang jugak untuk bersama adik-beradik yang lain. Hahahahahahahaha...JR take care ya! Usai iftar, seorang demi seorang memohon diri untuk pulang. Yang seronoknya apabila semua sampai rumah, satu persatu message di whatsapp masuk memberitahu yang masing-masing dah selamat pulang ke rumah. Rumah mana dan siapa, aku tak tanya. Janji selamat sudahlah! Kami akan bertemu lagi selepas Raya nanti. Hahahahahahahaha.....Ok people, sehingga bertemu lagi dilain waktu, selamat berpuasa...tak lama lagi dah ni...hahahahahahha kawasan rumah aku ni mercun dah berdentum berjam-jam setiap malam!4 ulasan:

Warisan Petani berkata...

Tentulah seronok jumpa kawan2 lama.
macam reunionlah.

Azian Elias berkata...

Seronok jumpa teman2 seangkatan ye uncle. selamat menyambut hari raya uncle.

Uncle berkata...

Warisan Petani.

Itu sudah tentu. Inilah antara acara-acara yang dinantikan kami setiap tahun yakni bertemu kembali sahabat-sahabat lama yang sama-sama susah dan senang dulu selama 5 tahun diusia awal remaja!

Uncle berkata...

Thank you Azian Elias.

Saya an keluarga juga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin kepada Azian sekeluarga.

Tan Sri Sanusi Junid yang saya kenali - bah 12

Setiap kali saya ke pejabat Tan Sri, saya hanya sering berseluar jeans. Saya tidak memakai sepatu seperti nak masuk mesyuarat kerana...