Sabtu, Julai 02, 2011

Busy Saturday

Semalam hari Jumaat. Friday evening merupakan satu waktu yang sangat penting bagi aku kerana selepas dinner, aku dan aunty akan keluar "dating". Yang ni kami lakukan every friday evening dan anak-anak pun dah tahu. Since depa pun dah besar sikit, aku dan aunty rasa, we need a little "space" too to ourselves. Kami akan keluar jalan-jalan ke KLCC, GE Mall, Pavillion ataupun mana-mana saja yang kami nak pergi. The fun thing is, we'll go and check out new shops, boutiques etc....last week aku try baju kat Paul Smith dan aunty try jacket kat GAP. 2 weeks before that kami ke Banana Republic dan Zara....ala....bukannya ada duit nak beli pun...but since kami keluar berdua, sajalah nak rasa balik macamana kami dating dulu almost 20 years ago! That is Friday evening yang special untuk aku dan aunty saja! In fact last night kami cuma ke starbucks drinking coffee for 3 hours! It's fun though.....guys, do it once in a while....

Hari Sabtu dan hari-hari lain pulak kami khaskan untuk anak-anak. Schedule for Saturday aku mula sangat awal. 6.30am aku dah hantar Yuya ke sekolah sebab dia ikut rombongan sekolah pergi camping kat ulu yam kalau tak salah aku for one night! Seminggu sebelum dah start cerita tak habis-habis...err, aku rasa aku dulu pun macam tu jugak kot...hahahahahah.

Lepas hantar Yuya aku bergegas balik rumah dan kejut abang pulak sebab 7.30am aku nak kena hantar abang ke masjid bukhary kat tepi VI sebab dari situ depa akan ke Sungai Buluh lawan bola. Aku kejutkan aunty sekali sebab kami ada program tersendiri. Lepas hantar abang kat tepi masjid tu, aku dengan aunty terus cabut ke taman tasik titiwangsa. sempat kami keliling titiwangsa sebanyak 3 round. Aku berpeluh sakan. Aku rasa 500 gram turun kot.....tapi tak sedap hati jugak sebab malam nanti aunty nak buat sambal sotong dengan nasi lemak! So basically, it doesn't really help much! Hahahahahah...

(2 best friends melepak kat tepi padang VI)

(abang and the gang otw to garisan permulaan 100m...glad that he won gold!)

(bang...aku pulak yang terkejut!)

(aku jumpa model ni dalam STAR LRT)

(melentuk2 child model ni...hahahahahah)

Hari ni ada VI sport's day. Dan sebagai papa dan mama pada anak-anak yang sangat aku sayang, aku kenalah support anak-anak aku. Pukul 1pm aku, aunty dan Marina dah naik LRT ke stesyen Hang Tuah. Abang masuk 2 acara final. 100m dan 4X100m. 100m dapat emas tapi satu lagi dapat perak. Well done...aku tahu abang dah berusaha bersungguh-sungguh. In fact 200m pun abang dapat gold manakala 400m dapat silver dan 1500m dapat bronze. Anyway, pada abang, papa tahu yang abang berusaha sangat bersungguh-sungguh selama ni walaupun jadual abang sangatlah padat dengan latihan bola setiap hari. Di kesempatan ini papa nak ucapkan tahniah pada abang sebab berjaya dalam bidang sukan hari ni dan jugak sebab performed well in the mid year exam with 7a's. Well done abang, mama and papa support you all the way! Kita kembung makan nasi lemak malam ni...hahahahahahahah!

22 ulasan:

Aunty W berkata...

horey! 1st comment for this topic!
I really proud of Abang...
He is quiet but very resposible boy.lupanya ramai kawan2 suka dia.
Yuya must be very happy activities in camp. ha3! he likes to go to camp!!

Marina looks very cute in LRT...

Uncle berkata...

Dear Aunty W.

yes abang is a very responsible boy. just like last night when we came back late, abang dah tidurkan marina! Love him, love yuya and love marina too!

Ibu n Abah berkata...

Uncle...
Alhamdulillah...
seronok dengar uncle dan aunty baik2 pakat..- selalu kat orang tua2 dulu2 guna ayat 'baik-baik pakat'..
akak tak dapat nak pakat baik2 sebab boipren jauh di german... uuuuuuuuuu
takpa.. dia balik nanti dia kena qadho....

♥♥♥♥ dilaBanGi ♥♥♥♥ berkata...

salam uncle...
apa habaq uncle & aunty, marina too
lar ni musim sport kan. Wah naik LRT tu Marina comey sungguh na

azieazah berkata...

UNCLE,
saya pun suka buat cara macam Uncle buat tu. Dating berduaan malam-malam. Kadang2 kami just lepak makan roti canai dan teh tarik jer! Tapi borak berjam-jam! Syiok!

Tahniah buat Abang yang menang banyak acara. VI tu sekolah anak buah saya, dia pun sebut pasal sukan tuh. Hebat!


“Sebut ZIZAN lagi, Azie?”

rezeki berkata...

salam uncle

mmg betul tu,kena spend masa yang berkualiti dengan pasangan hidup kita

kasihan uncle yg selalu keja kat luar kawasan , tapi nak buat mcm mana kan, sebagai ketua keluarga mencari rezeki dah jadi tanggungjawab

mcm jugak saya,walaupun tetiap hari ada di sisi isteri saya, tapi yang pasti seminggu sekali kami tetap keluar berdating sambil pekena secawan dua capuchino dan jalan2 , makan2 kat luar

My Life berkata...

salam

dear uncle

romantic couple.. wah.. nanti azie pun nak jadi mcm uncle dan untie.. still romantic walau dah lama kawen.. eehe

semoga kebahagian sentiasa mengiringi kalian.. ameen

Tanpa Nama berkata...

salam pak cik


taniah buat abang, pak cik dan mak cik,,, hehehe

tq : labu

Lutfi Lokman a.k.a kamitaken berkata...

wow! nasihat yang sangat berguna utk kekal bahagia insya allah! nak try jugaklah. tapi anak2 nak letak mana yer? letak dalam troli pun bagus jugak agaknya. hahahaa


uncle, pi ada berita nak bagitau, nanti saya msg uncle lah. as my mentor, uncle kena tahu perkara nih. hehehe.. sepraisss!!

Kuey san berkata...

Uncle,

gambar #3 tuh memang dasyat. Sape lah photographer tuh ek? ;p

Azumi rules!!! \(^_^)/

Uncle berkata...

Salam Ibu N Abah.
La yang boipren lari pi jarrmaannn pasai apa? Pi keloi sat...tapi yang saya suka tu bab "QADHO....." hahahahahahah....that's funny!

Uncle berkata...

Salam Dila.

Aik, musim sukan ka la ni? Tak tahu pulak...seronok tengok hari sukan. Teringat Uncle masa hari sukan dulu...masuk 100m final jugak tapi memanjang kalah dengan Lobo lah...Matt London lah....macam2!

Uncle berkata...

Salam Azieazah.
Itu sepatutnya dilakukan selalu....anyway, kadang2 terpikir jugak nak naik motor pikap aunty kat melia hotel macam dulu2 masa dia datang melawat uncle kat kl....fuyoooooo!

Uncle berkata...

Salam Rezeki.
Tindakan Rezeki tu adalah satu tindakan yang sangat bijak...lakukan selalu dan insyAllah Rezeki akan bertambah rezeki!

Uncle berkata...

Salam ML.
Azie tentu ada cara tersendiri....what ever it is, ceriakan pasangan anda!!!!

Uncle berkata...

Salam Labu.
Thanks....terimakasih jugak pada Labu kerana banyak membantu Uncle selama ni.....salam pada isteri dan anak-anak!

Uncle berkata...

Salam Pi.
Jangan susah2 tentang anak.....apa kata kalau Pi ikat depa 2 orang tu kat tiang jam depa Zam-Zam Tower? Hahahahahah.....(gelak penyangak!)

Eh Pi, ada sepraiss ka? Pi fail periksa ka? Bila Pi kata Uncle ni sebagai mentor, tu yang Uncle tanya samada Pi fail periksa ka apa, pasai Uncle dulu memanjang fail.....hahahahahahahah!

Uncle berkata...

Salam Kuey san.
pergh...photographer ni lah yang National Geographic dok cari selama ni....sorang yang sangat berbakat dalam menampilkan gambar2 yang tak bermutu! Reverse physchology! hahahahahah....

Uncle Rocks!!!!

Yattisa Roslan berkata...

salam uncle..
wah kuatnya abang lari semua medal dia sapu...apa lah secret ingredient yg autie bubuh dlm masakan dia ek..

Uncle berkata...

Salam Yatt,

aunty bubuh besi, kayu tu yang jadi kuat lari tu! Hahahahahah...

Nek Rock berkata...

Oppss macam mana Uncle nak menang dulu masa lari, time owg banggggggg, Uncle dah terkejut..terbantot ler lari nya..hahahaa

Good advice untuk yg dah berumah tangga even tak ada tangga:)

Psstt kat sini lagi bangggggg bungg banggg, Happy Birthday America yg ke 235 tahun:)

Salam dari Phoenix, AZ

Uncle berkata...

Salam NR.
Happy belated birthday to Captain America! Dah tua ya.......

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 10

(dipetik dari posting di fb saya) Alhamdulillah, dah hampir selesai dan kini sedang berada di lapangan terbang antarabangsa di Vientian...