Isnin, November 02, 2015

Abang dah SPM?

Briefing sebelum masuk dewan untuk SPM 2015

Aku jadi nervous....minggu ni tak ada idea....
ada rama-rama dalam perut aku secara tiba-tiba! Entah dari mana datangnya aku pun tak tahu dan aku datang kerja tak pakai stokin!

8 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Begitulah perasaan ibubapa bila anak2 menghadapi apa sahaja ujian.

Yang peliknya, anak2 macam tak ada apa-apa perasaan je... :)

Uncle berkata...

Betul tu Kakcik...saya pulak yang susah hati....adoi...on the other hand, kenapalah anak-anak cepat besar??????? Dulu masa kecil comel-comel semua dan selalu cubit pipi....sekarang ajak keluar pun dah tak nak...dulu masih pegang tangan masa jalan-jalan....huargh......

Kakzakie berkata...

Haa.... itu dia uncle dah rasa.
Memang tiap kali anak nak periksa besar akan ada rama-rama dlm perut kita. Apa lagi bila dia salam asyik ulang-ulang mohon doa kita. Macam nak nangis rasa..

iryanty ahamad berkata...

asalamualaikum uncle...rasanya ini entri paling pendek sejak yan singgah blog ni...:-)) besar tak rama ramanya uncle...

moga ank uncle tenang menjawab soalan
.amin

Uncle berkata...

Salam kakzakie, cepat sungguh kan? Tahun depan dah lain pulak ceritanya!

Uncle berkata...

Salam iryanty.
Sangat besar...rama-rama tu terus dewasa! Hahahaha

Omong Mak Long..... berkata...

Assalamualaikum Uncle,

Gitulah jadi papa dan mama ni.. Anak-anak yang ambil periksa, kita pula yang gelabah tak tentu arah! Nanti tiba masa mereka hendak pergi interview kerja, lagilah besar degupan jantung berdenyut.. Mak Long punya ramai anak, lagi banyak jantung hampir-hampir kecut kembang kempis.. Semuga permudahkah segala untuk anakana Uncle..Insya Allah.

Uncle berkata...

Terimakasih Mak long...sewaktu saya di Madinah pada 2007 mereka dibangku sekolah rendah..saya balik kesini mereka mula melangkah kesekolah menengah..adoi...cepat nya! You take care Mak long...dah fall ni...nanti nak winter! Regards to Pak long!!

Aunty dan mangga

Pokok mangga ni ditanam oleh aunty kat atas rumah aku. Oleh kerana aku di ground floor dan ada tanah lapang didepan, aunty kat atas...