Isnin, Januari 22, 2018

Long break..


Dah lama betul saya tak berblog....sedar2 dah berbulan juga rupanya! Haha....saya masiih lagi disini...cuma tak sekerap dulu kerana saya lebih kerap menulis di fb hampir saban hari...fb saya boleh diikuti di 'Mohd Shahrir Ali'. Banyak cerita2 saya disitu...dengan rasa rendah hati saya menjemput anda semua kesana....haha....

Tahun baru ni banyak juga yg saya dah buat..salah satu yg amat memuaskan hati saya ialah program gelandangan di MJ setiap ahad pagi dan 2 minggu lalu saya pulang ke Penang utk melawat makcik-makcik saya serta anak2 menakan dan juga cucu2 menakan....haha.....in fact banyak lagi rencana yg dah saya plan hingga hujung tahun nanti...silalah ikuti ya...ok jumpa lagi dilain waktu dan ketika!

live balanced life to the fullest
#unclefrommas


12 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Ramai kawan-kawan maya kakcik sudah mula perlahan-lahan 'hilang dari radar' dunia blog. Masing-masing pasti ada sebab tersendiri. Kakcik juga sudah kurang aktif, tetapi masih sayang blog yang satu itu...

Warisan Petani berkata...

Mudah2an sentiasa sihat

Uncle berkata...

Kakcik Nur.

Saya pon amat sayangkan blog ni...sebab tu lah saya kena tulis walaupun sedikit dan walaupun tak ramai yang baca. Hahahahahaha...Ini khazanah saya untuk saya baca masa pencen nanti....

Uncle berkata...

Warisan Petani.

Alhamdulillah masih...demam sikit-sikit tu biasa la...

mokjadeandell berkata...

I love blogging too. Writing is my passion...ewah. Betoi uncle, kalau lama tak tulih,rasa macm ada yg tak habih. Tapi nak tulih pun kena tgk kiri kanan ,tu yg tak bekenan. Silap tulih ada yg perasan.Last last kena hentam..
Apa pun.. semoga blog saya ada manafaatnya mcm mana blog uncle.
Thanks uncle for sharing your experience yang rasanya berguna buat pedoman anak anak muda yg baru nak bertapak dialam ini.

Uncle berkata...

mokjadeandell.

Betoi cikgu. Nak tuleh pon kena hati-hati. Topik saya kebiasaannya adalah general dan pembaca juga ditargetkan kepada semua lapisan umoq dan masyarakat. Oleh itu saya harus sensitif didalam menulis/menaip. Topik yang sering saya elak ada 3 yakni seks, ugama dan politik. Dengan itu jika saya menulis, nama dan gambar VIP tersebut tidak dimasukkan kecuali saya mendapat kebenaran. Dalam bidang kerjaya saya ni bukan sikit saya jumpa.....dari orang-orang yang macam saya hinggalah kepada pemimpin dalam dan luar negara.

Anyway cikgu, keep on blogging! Hahahahahaha...

meintheswim berkata...

Harap terus berblog. Saya pembaca baru.

Uncle berkata...

Terimakasih meintheswim kerana menjadi pembaca baru...insyallah saya cuba kerapkan..

Hazlan Zakaria berkata...

salam tok wan

saya banyak membaca di FB hehehe

Uncle berkata...

Hazlan Zakaria

Waalaikumsalam.

Ooohhh 'stalker' la ni.....kikikikiki

Normala Saad berkata...

Comelnya meow2 2 ekor tu...

Uncle berkata...

Normala Saad. Actually ada 3. Satu lagi merajuk!

Tan Sri Sanusi Junid yang saya kenali bah 17

  Assalamualaikum dan bertemu sekali lagi kita pada kali ini setelah agak lama saya mendiamkan diri mengumpul bahan. Sewaktu saya ...