Sabtu, September 03, 2011

Raya sakan..

adoi...10 tahun lagi?

Sehari sebelum aku ada bagitahu kat anak-anak aku yang kami akan beraya kat rumah anak menakan aku, Yan. Anak menakan aku sorang ni lah yang duduk sama dengan aku masa kat penang dulu selama beberapa tahun. Banyak kali aku cerita pasal Yan ni sampailah dia kahwin tahun lepas pun ada aku cerita kat sini. Bila aku dah bagitahu kat anak-anak aku pasal nak jalan-jalan ni, mulalah depa dok berangan....abang dengan yuya selalunya last minute dan bila aku dah siap berhias, baru Yuya keluarkan baju mintak tolong gosok...aunty muka dah senget! Abang pulak masa tu lah nak masuk toilet....tapi anak dara aku sorang tu pi mana? Melilau aku dok cari. Belakang curtain la....celah-celah rak kasut la...belakang tong gas la...tepi washing machine la....dalam sangkar hamster pun aku cari, tapi tak jugak jumpa! Last-last Marina ada kat dalam bilik aku tengah dok lentikkan bulu mata....pakai mascara!!!! Omak aiiiii apa lah nak jadi 10 tahun lagi?

aku dan teman biasa tapi mesra!

Aku tak dak baju raya. Errr, tipulah kalau aku kata takdak langsung...actually ada selai yang aunty belikan untuk aku. Dia kesian tengok aku dok pakai baju yang serupa dok pi balik...pi balik....tapi since aku nak makan banyak, baju slim fit yang aunty beli tu terpaksa aku gantung dulu kat bilik belakang.....kalau aku pakai jugak dan rembat makanan yang dok ada kat atas meja, buruk rupanya nanti! Hahahahahah...aunty pulak, macam biasalah....dia mix sana, dia match sini, last-last kena jugak.....tapi hari tu last-last aku pakai baju 2 tahun sudah! Hahahahahahah...


3 teruna idaman..

yang paling kiri tu zarif. Anak menakan aku. Baru form 2. Sebelah zarif dan 2 belah zarif tak payahlah aku habaq. Kami melawat anak menakan aku yang duduk kat tropicana area. Aku tahu tempat ni sebab dulu opis aku dekat-dekat situ. Selalu jugak lalu sana jumpa orang...hahahahahahah....tapi bila aku naik charley davidson aku, aku pasti tertunduk-tunduk sebab takut kot-kot ada bola golf tiba-tiba mai kat aku! Tertunduk-tunduk ni samalah dengan aku naik moto lalu kat jalan motor yang tepi highway tu. Kadang-kadang kalau lalu situ aku selalu tertunduk-tunduk sebab ada sign board yang melintang dari kiri ke kanan...Pasal apa aku tunduk aku tak tahu....satu lagi bila aku naik charley davidson dan lalu kot ampang elevated highway menghala ke ampang dari tun razak. Bila aku sampai kat tol dan bila sampai lorong moto, aku selalu tertunduk-tunduk jugak bila tengok palang tol nak turun walaupun aku tahu yang aku tak kan kena...hahahahahahahah!

outdoor studio!

Tahun ni aku langsung tak dak mood nak ambik gambar kat studio. Gambar kat atas aku ambik kat rumah kakak aku di SJ. Jadilah....siap ada natural plants lagi...studio mana ada! Sebelah kiri yang batang melintang tu actually pokok markissa. Kakak aku suruh bawak balik tapi aku lupa....anyway, nasib baik cameraman tak ambiik gambar kaki sebab aku pakai selipar...hahahahahah

yuya yang ambik gambar..

Tadi aku pi beraya kat rumah anak menakan aku, dia buat spaghetti. Adoi....spaghetti ni memang makanan aku.....jadi aku rasa banyak lah jugak aku makan...then lemang lagi, nasi himpit lagi...dan lagi...dan lagi....dan lagiii.....nasib baik tak pakai baju "slim fit!!!"

dari kiri cepat jalan tu, Yan si anak menakan aku, anak aku dan isteri Yan, Aniza
Yan has never changed. Dari dulu sampailah la ni...polite dan merupakan sorang yang makcik-makcik akan terpikat untuk dibuat menantu. Tapi bila aku kenang-kenangkan balik, apa bezanya Yan dengan aku? Hahahahahahah! Have a nice weekend people!

12 ulasan:

kakcik berkata...

Kakcik tak ada anak dara... jadi tak tahulah bagaimana karenah mereka. :)

norh berkata...

apakah uncle maksudkan ada lagi pakcik makcik akan terpikat dgn uncle?? :P

Uncle berkata...

Salam Kakcik.
Ya ka tak dak anak dara? Tapi Kakcik masa dulu-dulu pun mesti macam tu jugak kot....hahahahahahah...

Uncle berkata...

Salam Norh.
Yang tu maksudnya flashback 20 tahun dulu...hahahahahah...kalau la ni makcik-pakcik masih terpikat, pergh.......kacau jadinya.....ishhh...lepas ni nak exercise teruslah....hahahahahah...

azieazah berkata...

UNCLE,
sori to say la, UNCLE nampak dah bulat balik!

Uncle berkata...

Salam Azieazah.
Tu actually "camera trick" tu......but frankly speaking, memang naik sikit.....dan sekarang tengah dok bagi turun balik...tunggu dan lihat!!!! hahahahahahah....

mr. sepet.. berkata...

rambut pacak2 tu.. muda 10 thun eh.. hikhikhik..

Uncle berkata...

Salam mr.sepet.

macam tu lah manusia.....makin lama makin muda......rambut makin hitam...hahahahahah...selamat hari2 raya sera maaf zahir dan batin!

Nek Rock berkata...

Ehemmmmmmmmm salam Uncle,

Waduh macam mana bole hilang FOCUS?

See what you eat and not eat what you see!!

Psstt Marina, jangan sepet2 nanti tercabut bulu mata, kekeke

Uncle berkata...

Salam NR.
Bukan hikang focus...itu "camera trick" namanya! Nanti saya cari yang "AUTO FOCUS" pulak...tak payah nak susah2...semuanya auto!

PINATBATE berkata...

meriah !

Uncle berkata...

Salam Pinat.

Yes...meriah!

Dah dekat...part 1

Hampir 3 tahun sudah Aku dah merancang perjalanan ini hampir setahun yang lalu. Sewaktu aku ke Bangkok bersama Yuya tahun lalu, aku d...