Khamis, Februari 19, 2009

Cerita hari Khamis..

(TV 14' masa baru kahwin)

(Buku baru, yahoo...)

(2 pesakit yang lari wad!)

Hmm....aku agak sibuk sikit seminggu-dua ni. Buat tu dan buat ni dan selalunya buat-buat busy! Maklumlah esok, lusa dan tulat aku akan buat khemah tidur kat PWTC sebab ada Islamic Exhibition for Hajj and Umrah 2009 at Level 3. Banyak betul hotel-hotel dari Mekah datang kali ni. Aku tengok tadi kat exhibition hall, ada Le Meridien, ada Starwood, ada Ajyad Group, Massa Group then ada jugak Al Shohadah! Pergh...at one time aku ada jugak bertekak dengan Exec Chef dan FB Manager depa pasal satu hal...tak payahlah aku cerita kat sini hal apa...jadi aku jemputlah pada sapa-sapa yang teringin nak ke tanah suci, pi lah tengok-tengok...banyak pilihan...travel agency pun banyak yang attend untuk jual package-package depa..baguih sunggoh no..

Ada satu hari last week, masa nak tidur tiba-tiba hidung Yuya berdarah. Bila berdarah ni ada 2 kemungkinan. Samada dia melombong lebih-lebih ataupun badan panas. Yuya panic. Kecoh satu bilik. Aunty yang merangkap Doktor peribadi kami sekeluarga dengan tenang bagi emergency treatment kat Yuya. Ambik ais, balut dengan towel then suruh letak kat dahi dan kepala bagi cool down sikit. Kepala dongak keatas sikit. Then Aunty sumbat hidung dengan kapas ke tissue. Tiba-tiba Marina nampak pulak...dia pun nak..so dua-dua baring sekali kat katil dengan hidung kena sumbat! Heh3...

Gambar satu lagi pulak, finally lepas aku beli dan baca buku Obama, aku dah jammed tak nak baca buku sebab malas nak baca. Tapi bila aku pergi Popular Bookstore kat Ampang Point hari tu, aku ternampak satu buku cerita Jepun (but of course in English) dan author dia, Natsuo Kirino. Title dia "Grotesque". Aku baca synopsis. Wow...very interesting. Semua element of a good book ada kat sini. Suspence pun ada. Takpa-takpa aku simpan dulu buku ni buat modal kat Mekah nanti. Then the same author tulis cerita berjudul "Out". Pun suspence thriller jugak. Pergh.....tak sabar nak baca! Nanti aku pi beli dan simpan jugak bawak balik Mekah.

Then gambar satu lagi pulak, gambar TV yang aku beli masa kahwin 12 tahun dulu. Still going strong ok (I mean the TV). Duduk tengok kena dekat-dekat sebab kalau jauh subtitle tak boleh baca pulak. Then kalau tengok bola kena concentrate sampai juling mata-mata sebab bola dah terkeluar padang tapi aku dengan Aunty dok cari lagi kat dalam padang. Memang kecik gila bola dia...sampai at one time kami dah juling sekejap! Tapi juling itik sebab orang kata juling itik ni comey sikit....depa la kata...aku tak kata...heh3...

4 ulasan:

PINATBATE berkata...

alalalalaaa..comel jer anak dara tu sumbat idung..

siti berkata...

expo tu 3 hari saja uncle? adey mmg teringin sgt nk pi Mekah..taktau la bila dpt pi..
elok lg tibi uncle yek..kat umah sy ada jugak tibi 14" tu tp kaler ja dah tukar hitam putih..huhu

Uncle berkata...

Comel? "Like father like daughter" Heh3...

Uncle

Uncle berkata...

Memang cuma 3 hari je exhibition tu. Mailah ramai-ramai rombongan Tanjong naaaa......booth nombor 6...Mamu Glugoq tunggu cheq!

Mamooz....aka Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 5

(cerita ini diambil dari entry saya di FB, trip 30/9 -7/10) Alhamdulillah saya selamat sampai di Hualamphong Train Station dan seterusny...