Rabu, Julai 08, 2009

Surprise...!

Horey...aku dah balik KL....sebenarnya aku memang nak balik KL sebab ada beberapa benda yang aku nak kena buat. Ada yang tersangat penting, ada yang penting dan ada jugak yang sikit penting. Jadi kesimpulannya, aku balik kali ni sebab ada banyak hal penting! Berapa pentingkah penting tu? Jawapan aku, tersangatlah pentingnya kepulangan aku ni. Kalau aku tak balik KL, aunty tak dapat status warganegara! Amacam penting tak? Aku kena balik jugak sebab aunty diberikan tempoh yang singkat untuk dapatkan taraf penting tu. Aunty happy...aku happy...kami semua happy...haaaappy....haaaappy...macam kat dalam lagu satu kumpulan tu sambil aku lompat dan dua-dua kaki aku bercantum kat atas angin sambil 2-2 tangan goyang kat atas! Boleh bayang tak muka aku macamana masa tengah happy tu! Alhamdulillah urusan kami dipermudahkan Allah selepas melalui pelbagai rintangan. Allah is great! Malam sebelum tu aku berkesempatan bertawaf sunat masa tengah-tengah malam dan kemudian sempat membaca Al Quran sedikit kat depan Hajar Aswad tapi dilingkaran paling luar. Sebab aku tak mahu kena sepak kalau duduk dekat sangat. Dan malam tu aku jumpa siapa kat depan Kaabah? Surprise...surprise...aku jumpa Katak! Yes, Katak yang aku tak pernah jumpa sejak tahun 1985! Kat mana aku jumpa Katak? Kat depan Kaabah! Katak ni nama manja dia, budak ni pun satu hal jugak, habis SPM terus buat AUSMAT cabut pergi Australia. Apasal lah korang semua tinggalkan aku sorang-sorang?

Balik ke cerita balik kampung. Aku first time naik Qatar Air. Good aircraft and a very good service. I like......tapi yang aku tak suka tu pasal kena transit sampai 5 jam! Adohai....bertambah leperlah ponggong aku...anyway, masa aku kat Doha nak lalu kat immigration counter, aku nampak satu group rugby players dari British Lion.....huah................British Lion....tengah buat tour! Aku panic dan teruja punya pasal, terus cari kamera tak jumpa! Finally memang aku tak ambik gambar. Tapi memang depa ada kat depan mata aku. Aku dok tunggu jugak kot-kot depa nak mintak sign autograph dari aku! Heh3....mak aih..besar gila budak-budak tu semua. Aku rasa depa ni average memang 6 kaki 3 inci kot...memang besar gila. Patutlah aku tak dapat main dulu pasal saiz aku cuma 5 kaki 7 inci je!

Aku sampai KL pukul 4 petang. Sampai je kat rumah , Abang, Yuya dengan Marina tengah horey-horey tunggu aku kat bawah. Aku pun sama horey-horey. Kami nyanyi lagu "Happy" sama-sama sambil lompat sama-sama dan kaki bercantum kat atas angin sama-sama! Malam tu jugak semua anak-anak aku demam....."haaaapy.....haaaaappy!

20 ulasan:

PINATBATE berkata...

suprise!!
berpakat dgn Cik Lie rupanya!!

Azemi Ali berkata...

Selamat pulang ke tanah air, Uncle.

Suzana Abd Manan berkata...

Tahniah!! aunty sebab dah jadi warganegara, dan selamat pulang buat uncle juga...Tak ada gambar ke masa tengah nyanyi lagu 'happy' tu...hehe

kucingorengemok berkata...

selamat balik (brp lama?) ke malaysia, uncle. selamat jadi org malaysia, aunty. selamat apa lagi ye? selamat sembuh budak² yg demam tu.

oooh, kalau org gelar saya katak, saya nangis!! hehe.

Uncle berkata...

Dear Pinat.
Memang surprise pun...in fact Uncle sendiri pun tengah surprise sampai sekarang! Heh3...mulut tengah melopong lagi ni!

Uncle berkata...

Dear Azemi Ali.
Eh adik-beradik ke kita? Anyway thanks....seronoknya balik..

Uncle berkata...

Dear Suzana.
Thanks for the ucapan tahniah untuk aunty. Horey..sekarang dah ada kat Ampang!

Uncle berkata...

Dear KOG.
Bila nak teyy ni?

taj berkata...

salam,

wah happy nampak... hip hip horeeyyy.... lalalala... gembira sama2 tepuk tgn... horeyy horeyy hip hip horeyy.. teringat lagu lama tak salah lagu arwah sudir kut...

selamat kembali ke mesia, moh kita berjumpa bersama geng yg lain dan ciklie kita di alamanda jam 2 ptg 18/7 mgu dpn...

sukran utk famili uncle...

HUSSAIN BIN TAHIR berkata...

uncle..balik sekali ngan bro azli ke..

jom kita pi makan pasembur kt KLCC

nasi mendy kt kl pun ada ..

kt rest. saba siap special punya...

ms.legolas berkata...

Dear Uncle & Wakana San,
Omedeto..wah happy sungguh..kami pun tumpang gembira.. senyum smp ke telinga..btw,Ms. Legolas pun teringin nk jumpa u n your family n also others members, leh ke join 18/7 kat Alamanda tu..

Uncle berkata...

Dear Taj.
Thanks for the invitation. Memang Uncle teringin sangat nak jumpa bloggers semua tapi malangnya weekend is full with kids activities. Hari Jumaat malam selalunya kami pergi minum kat mana-mana area Ampang. Saturday nak ambik motor kat Sri Damansara. Hantar Abang dgn Yuya main bola kat club then malam pergi tengok Transformers. Sunday pulak Abang ada Pro League game kat Padang sebelah AW PJ. First game at 10.30am then second at 1.30pm. $pm back to the club for training. Malam tengok Ice Age 3 pulak. Horey2 ni...

Uncle berkata...

Dear Husin.
Huh Pasembur? Kelas....tunggu Uncle ambik moto this weekend then boleh ronda horey2! My number is 016-2417321

Uncle berkata...

Dear Ms Legolas.
I am sure you're welcome! It's just so unfortunate that I will not be attending. Weekend anak-anak ada bola full day saturday and sunday every week dari pagi sampai petang. Tu yang aunty letih tu! But go ahead and meet them, it's gonna be fun!

dilaOHdila berkata...

salam Uncle....
HUHUHUUU uncle dah balik sini ke
wah mesti aunty suka tuh & tahniah ler untie dah dapat pengikhtirafan warganegara kita (hoyyeeeeeeeeeeeeeeeee)

uncle mesti padat ngan schedule yang sangat packnya tuh
tak per uncle dulukan pada kerinduan anakanak terhadap bapaknya dulu
Moga ceria happy bersama family terchenta........

Nur Azam berkata...

salam uncle, waaa sudah di malizi kaaa....hopefully semua proses berjalan lancar. Kim salam kat untie, abang, yuya & marina the chomey...

Uncle berkata...

Dear Dila.
Memang hoyyeeeee. Schedule memang padat dengan aktiviti dengan anak-anak. Rindu tak habis lagi ni. Horey!

Uncle berkata...

Dear Azam.
I will send your salam to them. Abang dengan Yuya dah tidur. Marina dok horey2. Ni baru balik Deli France Ampang Point. Cari DVD...heh3...aktiviti esok as below:
1. Pagi hantar abang lawan bola
2. Ambik Harley Davidson
3. Petang hantar abang dgn yuya practise bola
4. Maybe pergi SMS Selangor tengok inter school rugby SDAR masuk U16 dgn U14
Malam tengok Transformers....horey2!

siti berkata...

a`ah uncle, sy nk tgk gak gmbr uncle sefemly nyanyi lagu hepi hepi itu...hehehe btw, selamat kebali ke Malaysia and Penang!! hoye hoye!

Uncle berkata...

Dear Siti
Hoh Liau! Sekarang Marina asyik2 dok kata Hoh Liau. Sedap dengar dia cakap. Suka tengok muka dia masa dia tidur. Senang dengar dia gelak......

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 4

( cerita ini diambil dari FB posting saya minggu lalu ) Pada saat saya sedang menulis/menaip ini, saya berada didalam 'sleeper t...