Ahad, Julai 19, 2009

Yes, Mr. President!

(Datuk Sri Kudo)

(sebagai orang besar, dia memang pemalu...low profile gitu!)

(durian buffet kat SS 2)

(memang hor liao!)

((kat SS 2 jugak, tepi balai polis)

President aku ni kuasa dia lebih besar daripada semua president yang ada kat mana-mana tempat dalam dunia ni. Mana ada president kat dalam dunia ni yang tak ada body guard? Mana ada president dalam dunia ni yang tak payah buat appointment kalau nak jumpa dia? Mana ada president yang pergi balik kerja naik Harley macam aku? Heh3....ni only one in the world ni! Ni salah sorang daripada penyamun yang sama-sama dengan aku dari Form 1 sampailah Form 5. Sama-sama makan nasi kawah. Sama-sama hisap rokok dengan aku kat toilet block C dan sama-sama pergi Penang lepas SPM tahun 85 dulu naik keretapi dari KL ke Butterworth. Ni lah salah sorang kawan Hor Liao aku ni...

Aku kalau balik KL mesti report duty kat dia. Bukannya pasal apa, Kudo akan update aku kalau ada apa-apa aktiviti yang boleh kami sertai bersama-sama i.e. aktiviti merentas desa, aktiviti memanjat gunung, aktiviti menunggang kuda dan last but not least TT@PAP! Kami buat yang extreme saja. Tak extreme kalau kami tak buat...heh3...Kudo ni pun memang kaki study. Aku pun heran pasal apa depa ni semua kuat belajar. Aku tak teringat pulak bila aku kena belajar? Tak ada pulak dalam vocab aku yang aku kena belajar! Heran kan? Aku sampai sekarang dok heran lagi....dah 25 tahun asyik termenung pikir....

Semalam lepas hantar abang main bola kat Padang Jalan Utara, aku pergi SS 2 sekejap. Saja pusing kat sana sebab dah lama tak pergi. Sekali aku terpandang 3 gerai jual durian. Wah hebat durian sale dia. Siap ada buffet lagi...so kalau siapa nak makan durian, silalah ke SS 2. Kalau tak tahu kat mana, call aku. Nanti aku cerita kat mana. Service aku cuma RM5++ je.....ingat free ka?

6 ulasan:

kucingorengemok berkata...

dasyat kan bisnes durian skrg... siap susun kerusi meja! tapi lagi kick kalau makan sambil cangkung² tepi jln kot, hehe..

Pak Zawi berkata...

Shahrir,
Presiden ni tak ada blog ke? Ingin juga nak tahu lebih detail pasal presiden yang hebat ni.
Berapa lama balik kali ni?

Uncle berkata...

Dear KOG.
You are right! Memang lagi power kalau cangkung. Masa Uncle lalu kat situ hari tu, ternampak pulak sorang mat salleh dok makan sambil dok usyar lap top dia. Kelas mat salleh tu!

Uncle berkata...

Dear Pak Zawi.
I called him this morning but he's busy. First time dia busy...heh3...unfortunately since Mr President is a down to earth person, dia tak dak blog. Katanya no time...maklumlah...Mr President...

As for me, i'll be around till early August then off to Mekah again.

siti berkata...

taun 85, sy bru setaun jagung..
best la rajin join aktiviti rekreasi..nak itot!

Uncle berkata...

Dear Siti.
Actually mana ada activity extreme macam tu....kami ni pun dah terlebih extreme dah...heh3...

Rancanglah...

Buat-buat busy!         Pada minggu ini aku sempat bertemu dengan seorang anak muda cekal yang dah aku ikuti perkembangannya selama beb...