Khamis, Julai 09, 2015

22nd day puasa di Mekah tahun 2009

22nd Day Posa

                                                                             (aku sebelum blogging)

                                                                                   (ang-ang ooooo)

                                                                       (satu set, ketayap, beli sendiri!)

                                                           (tengok dekat2...ada gambar keris lagi, kelas....)

Untuk yang selalu dok bertanya kat aku macamana lah rupanya baju Morocco aku tu, hah...ni lah dia rupa dia...tengok kasut yang ang-ang tu. Tapi masa pakai tu kena pakai sama undershirt dan "seluar bawah" sebab baju tu jarang, manalah aku tahu....dah lepas try baru depa cakap. La.....

Hari ni aku terbangun awal sebab ada check out pukul 7 pagi dan pukul 10 pagi. Mata dok berselaput lagi ni. Pagi tadi tidur pukul 5 pagi...aku ingat nak lelap sekejap, baru naik katil 5 minit, ada satu call lagi bagitahu yang VIP nak sampai lepas Zohor. Aku pun apa lagi, bangun je lah...mata pun dah cerah ni. Sambil pada dok tunggu nak menaip, aku sempat jugak tengok Rie Miyazawa dengan Takuya Kimura punya JDrama. Tajuk CONCERTO. Alamak, bestlah pulak! Pada peminat-peminat Rie Chan dan Takuya Kun serta JDrama macam aku ni, jangan lepaskan peluang....pergilah beramai-ramai ke kedai DVD berdekatan.....heh3...

Semalam aku pergi kedai kat bawah beli kacang gajus yang sampai sekarang aku terlupa nama orang putih dia! Aku tengok kacang, geram...kacang tengok aku, geram...memang kami ada "chemistry" dari dulu lagi..aku cakap dalam hati, hmmm, siap kau, lepas iftar nanti memang setengah kilo aku belasah. Tiap-tiap kali lalu, aku mesti jeling kat plastik kacang tu, tiap-tiap kali tu lah dia pulak kenyit mata kat aku. GERAM! Lepas aja iftar, aku makan sambosek 7-8 ketul. Minum air limau dengan jus "SOFEA"....ni jus, aku baru jumpa. Jadi pada Sofea-Sofea yang ada, anda semua bukan sahaja boleh dipandang...tetapi anda jugak boleh diminum....maneh melechaih dan berwarna "merah anggun" kalau ikut tin chat ICI dari Eric Leong! Heh3...

Memang entry aku kali ni awal keluar. Sebabnya, petang nanti aku dah nak mengelupur macam selalu. So sebelum mengelupur, baik aku buat entry dulu...ni entry sebulan berpuasa ni. Kalau sangkut, tak best lah "drama bersiri" aku ni. Aku ingat, balik nanti aku nak jual cerita aku kat Sheila Rosli dengan Jinggo ka, Sheila Lama ka, Sheila Majid ka, tak pun Sheena Easton yang nyanyi lagu "Telephone" dalam Grammy Award tahun 82 dulu sama-sama dengan MJ Thriller, Beat It, Police = Every Breath You Take, Billy Joel dan Salamiah Hassan kalau tak silap aku! "Selamat Berpuasa"

20 ulasan:

uncle pet.. berkata...
pehhhh.. ang2 eh ksut uncle..
pa2 pn mmg cntik la..
dh tu uncle jgn dok buat geram xtahwan plk ngn kcang tu nnt..
harus2 t bkak posa hau2 ja.. ahiksss..
slamat brposa uncle..!!
rina berkata...
Pwiiitttt....!!

Haha you look shy posing in that Moroccan dress. At last.


Bila nak posing catwalk pulak....?Haha

Untuk Aunty takde Moroccan dress? Pastu Uncle dan Aunty boleh la pose together. Betul tak?

Cheers!
Rina
Uncle berkata...
Dear UP.
Uncle memang geram tengok kaler kasut tu. Tapi kalau pi masjid Pandan Indah kena simpan dalam bakul motor siap padlock panjang sambung dengan tayar sekali. Senang. Hheh3...
Uncle berkata...
Dear Rina

Eh shy ke? Maklumlah bila sorang2 ni dia jadi pemalu pulak! Aunty takpa, dia dah ada kimono...what a combination!
sepet..!! berkata...
haaa.. sgh2.. bju aunty mana uncle..??
jgn dok buat lupa plk.. aunty mkn ati nnt haru..
Uncle berkata...
Dear Sepet.

Ish...kacau sungguh, ada yang sokong Rina pulak...tapi Uncle kan romantic...Uncle bagi seluruh hati dan jiwa raga Uncle pada Aunty...*wink*
kucingorengemok berkata...
long long distance love affair! - hah dah nyanyi, pasal uncle sebut sheena easton :)

nampak macam jejaka soleh abis pakai baju morocco tu... sekali pandang memang ingat orang arab!

long live kasut ang-ang!
uncle pet..!! berkata...
UP=sepet..!!
ececeh ayt uncle.. ahiksss..
Kuey-san berkata...
salam uncle,

kabare? ;)

tuh kasut ang-ang..mmg warna sunnguh menyerlah. kalo kat malaysia maybe uncle tak berani nak pakai kot..

huhu~
Uncle berkata...
Sedap sungguh lagu tu kalau dengar sekali-sekala. Berapa lah umur Sheena tu la ni kan? Amacam ang-ang tu? Ok tak?
Uncle berkata...
Oooo Sepet ka? Ingatkan pasai apa? Takpa, letak guruih bagi terbeliak sikit!
rina berkata...
hehehe... kacang gajus...CASHEW la

Uncle u are so funny.. kacang gajus and Uncle main mata ye... hehe...

We Bruneian pronounce Gajus.. Jagus. Yep..the letter J first.

Kasut Moroccan tu cantik la colour dia...yellow.. Eye-catching!
Uncle berkata...
Dear KS.
Thanks...berkenan ka?
Uncle berkata...
Oh yes...
cashew nuts....baru ingat...maklumlah melayu mudah lupa!
perantau.tt berkata...
hahahha.... aku suka baca ayat cinta uncle ngan kacang.. macam haram... hahah..

lawak siot.. kelip2 mata.. hahah

ok lain kali dtg bawak kacang lagi lah.. konfem dapat layanan vip.. haha paling kurang makan free.. heheh
My Life berkata...
salam..

kasut ang-ang angkat nampak ganaz... hehehhehehheheh

letak ler pic untie pakai kimono.. hihiiihh
Uncle berkata...
Dear PTT.

Jangan lupa bawak gajus=janggus=cashew nuts tu...memang akan dapat layanan VIP kalau tak pun VO5! Heh3...lepas makan free, angkat pinggan basuh sendiri, ok!
Uncle berkata...
Dear ML.
Gambar aunty pakai kimono tu gambar masa dia muda2. Ish...memang dia muda lagi pun...sebulan muda dari Uncle! Pasangan ang-ang!
siti berkata...
waah, style tu kasut kuning tajam..ala ala moroccon tue..hee..hensem hensem
Uncle berkata...
Memang la kasut Moroccan pon.....ish...Siti ni...apa yang hensem? Tak kan kasut kot...

4 ulasan:

Kakcik Nur berkata...

Soalan kakcik - dah berjaya jual ke belum drama bersiri sebulan Ramadhan di Tanah Suci tu? :)

Uncle berkata...

Manalah ada orang nak beli cerita saya Kakcik oii.....tak laku! Ada jugak kenen-kenen kat erma fatima dulu.....hmmmm hampehh! Btw, saya dan erma dah kenal lama sejak dia belum berlakon lagi...in fact ada drama yg dia shooting di mekah dan menginap di Al Safwah....

iryanty ahamad berkata...

ang ang sungguh nie uncle...kalau uncle hilang ..senang cari...:-))

tak lama lagi raya....banyak ke biskut raya untie buat uncle..

ka berkata...

.. Jus Sofea... ari tu jus Kamaruddin - jus Qamar-ruddin femes di sana dan juga jus Tamarind..

Jam tangan

Sejak kecil saya dah mula memakai jam. Jam tangan merupakan 'hadiah' bersunat kami..haha..waktu itu jam saya ada lampu. Bila tekan...