(aku dan tomato salad dengan oregano)
(close up tomato oregano aku)
(eee...kuat selit betullah santorian ni, santorian dengan salmon mousse on a bed of shredded lettuce)
(pate aku..)
(aku suka choc mousse, jadi, mesti ada tiap2 hari...boleh? Heh3...)
Aku tak tahu nak cerita apa. Since lately ni aku selalu ambik gambar food, jadi aku uploadkan sekali gambar food ni. Seronok pulak masukkan gambar food. Tiba-tiba bertukar arah! Thanks to Johan yang ada kat Dubai sekarang ni. Dia pun hantarkan aku gambar-gambar makanan special dari Burj Arab. Hotel yang terfamous kat dunia tu. Pergh...menarik dan agak lebih kurang dengan gambar-gambar aku. Banyak pakai gelas cuma presentationnya of course sedikit lain. Tapi kalau aku dah kearah tu, rasanya, kira ok jugaklah.....heh3...
Last few days aku ada melawat 2 buah hotel yang famous jugak kat sini. Memang nama dia sah meletup. Aku dengan Executive Chef pergi tengok sambil nak dapatkan idea baru. Mmmmmm...tak kesampaian sebab presentation depa tak menarik langsung yang aku tengok. Semuanya penuh tenggelam dengan gravy. Soaking gitu...yang tu aku tak berkenan. Hari ni aku pulak ke hot kitchen jumpa chef Tariq. Aku cakap kat dia, let's separate the sauce@gravy and the main item. Jadi leg of lamb aku hari ni taklah basah dengan gravy. Aku asingkan dan letakkan dalam bowl putih tapi masih diletakkan didalam chafing dish untuk sentiasa panas. Menarik!
Sorry, hari ni entry pendek. Layan gambar sajalah yea! Aku tiba-tiba letih pulak...
Merupakan satu kisah perjalanan dan kehidupan aku mengembara mencari rezeki untuk dijadikan tauladan oleh anak-anak aku dikemudian hari. Jika ada yang berminat untuk mendapatkan gambar ataupun cerita dari blog ini, silalah berhubung dengan aku terlebih dahulu! Terimakasih.
Khamis, Julai 02, 2009
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tewas
Harap maaf betul kerana saya tak termampu nak ipdate cerita-cerita saya disini. Banyak sebenarnya nak dikisahkan. 2. Walaubagaimanapun say...
-
Harap maaf betul kerana saya tak termampu nak ipdate cerita-cerita saya disini. Banyak sebenarnya nak dikisahkan. 2. Walaubagaimanapun say...
-
(langit tak selalu cerah!) (cantik..) (supv aku si Bakar, tengah check sebelum makanan masuk bilik) (intensive training berlangsung) (barang...
-
Dulu aku ada bagitahu yang aku sekarang ni teringin sangat nak membantu adik-adik yang tak pass periksa untuk berada didalam industri yang b...
14 ulasan:
uncle..
memang menarik..
silap gaya orang nak makan ,belek dulu gelas tengok ape ke bendanya ni..?
hahaa!
salam,
terliur lak tgk choc mousse tu... menarik n tentu sedapkan...
tgk salad tomato tu...mmg presentable
si sontorian mmg suka menyelit, mentang2 muka hensem... kira muka boleh jual...:)
wah kalau uncle letak entri food sllu, saya tutup blog lah! haha.
si santorian tu ada stail lah posing pegang dulang...
Dear Pinat.
Kalau belek gelas takpe, jangan rembat makan gelas sekali sudah!
Dear Taj.
Hari ni tengah pikir nak buat apa pulak! Mungkin tak buat apa-apa kot!
Dear KOG.
Eh janganlah macam tu....malulah pulak Uncle!
Salam Uncle..
Kenapa Uncle tak jadi chef je?
oh maybe sbb Uncle suka makan. Chef tak suka makan. Dia suka masak aje.
hahah~
Dear Kuey san.
Sometime in life, kita akan sampai dipersimpangan jalan. Bila kita dah sampai kat situ, akal fikiran adalah sangat penting untuk mencari hala tuju. Kita harus bertanya pada hati, fikiran, naluri dan minat, apa yang kita hendak. Jadi bagi Uncle, kerja ni adalah pilihan terbaik. Tu lah sebabnya....and my dear Kuey san, you will go through this sooner or later. Gambatte kudasai dan buatlah pilihan yang tepat!
Salam Uncle
Menarik your presentation. My brother Aidy suka play with creativity bila tiba part food presentation. Dulu dia ada blog, tapi nowadays dah tak de time nak update. Tak sempat nak makan the choc mousse masa kat sana..I'm sure it's as good as it looks in the pix.
Salam to Aunty,
DadaIQ
Dear DadaIQ.
Thanks for following. And yes memang sedap sebab pakai suisse chocolate. FYI i will be going back to kl for a while starting from 14th July to settle a few things. Termasuklah pasal Wakana yang I cakap hari tu. Finally, lega...looking forward to seeing all of you there in KL.
hi uncle,
saya suka tgk gamabr food..so letak le lagi banyak gamabr food banyak-banyak..hiks...choc mousse tuh sungguh menggoda kalbu lah....terliur nii..
iskkkk
Dear Catz.
thanks for following. Memang ada lagi nak letak tapi nanti jadi food blog pulak. Uncle suka varietykan cerita....and fyi, memang choc mousse tu sedap! Heh3...
meletop la choc mousse tu uncle..sy ni mmg hantu chocolate..tergugat betulla..yeyyeyey
La hantu chocolate ka? Awat tak habaq? HACKS buleh?
Catat Ulasan