Selasa, Februari 02, 2010

Ramainya...seronok!

(masa kami jalan-jalan...)

(sama besar muka marina!)

(tengah buat BIO yang aku tak pass dulu!)

(kami di salah satu japanese restaurant)

(UP dan Q serta kami kat rumah aku)

Minggu lepas, Uncle Pet datang menjenguk aku kat rumah. Uncle Pet datang dengan Q, "teman tapi mesra". Thanks for visiting....sorrylah...takdak apa nak jamu except satay zaini....entah pasal apa, aku tiba-tiba teringat yang aku tak makan satay lagi semenjak balik sini. Since aku pun nak makan satay, aku beli sekali kat UP dan Q yang akan datang rumah aku. Satay ni aku suka sebab gemok selain daripada harga dia pun gemok jugak! La ni satay pon dah enam kupang secucuk....dulu lima belaih dit! Siap tanya lagi nak ketupat ke tidak...dulu mana ada tanya! Rupa-rupanya pertanyaan dia tu bersebab. Dia charge aku RM1 sebatang! Mak ai...lamanya aku tak pi makan satay. Kami makan dengan lahap sebab kami memang lapar. Aku heran sungguh, bila aku kat rumah, lapar aku memanjang menggangu. Masa duduk sorang-sorang tak pulak aku melahap! Tapi takpa....hari ni aku timbang, berat aku dah mula menurun keparas kurang membimbangkan. Anyhow, aku ada 1.5 kilo lagi sebelum turun ke paras selamat...gambarre!

On last Saturday pulak, perut aku mengganas lagi. Tahu ja masa lunch....aku cakap kat aunty. Terus dia buat reservation kat SJ. Tomoe, Japanese restaurant. Aku talipon kat kakak aku samada dia free ka tidak. Sorang kata free tapi sorang lagi kata tak free. Okaylah....pada yang free, kita pi sajalah horey-horey dulu. Nanti bila semua free aku nak buat makan-makan kat rumah pulak. Lama tak makan sushi. Bila lapar semua jadi sedap. Tambah sedap bila dapat makan ramai-ramai dengan kakak aku dan keluarga kakak aku yang tinggal sejemput saja tu. Thanks KL for joining us....bukannya senang nak dapat makan sama-sama macam tu walaupun kita 1-2 jemput saja! Heh3...

Ada sekali tu aku pergi tengok mama dan lepas tu tak tahu nak pergi makan kat mana. Aku bagitahu kat aunty yang aku dah lama tak tengok Subang Airport. Aunty angguk setuju. Tempat tu pun very nostalgic kat aku sebab Subang Airport tu lah aku pergi pikap dan hantar aunty balik jepun masa kami dok berdating dulu. Tu lah satu-satunya airport yang ada untuk international flight dulu! Lepas 20 minit kami pun sampai. Tapi park kereta sebelah sana...alamak, berpeluh dahi aku. Pusing sana pusing sini, aku makan kat Kopitiam kat situ. La.....kopitiam kat tepi rumah pun ada tapi kaki ni gatal sangat nak berjalan. So, berjalan agak jauh lah kami hari tu. Masa tengah dok melahap sambil dok pandang kiri-kanan, ada sorang crew dari Berjaya Air tegur aku. Dia kata, "Abang kenal saya tak?" Huh? Penat aku garu kepala Marina.....aku ni jenis tak ingat orang...tapi clue yang paling dekat selalunya aku akan tanya balik, "Kat hotel kot?". Finally confirm yang dulu dia kerja kat Shangri La. Kami pernah jumpa dan kalau tak silap aku, dia lah yang checked-in kan kami. Bersembang sat dan dia kata dia dah kerja dengan Berjaya Air......pergh....cheq Pilot ka? Dia jalan laju sebab perut dia lapar....aku nampak dia singgah kat kedai nasi campur kat hujung airport on the way nak ke McD. Then lepas tu ada 4 beranak lintas depan aku pulak....aku cuit aunty. Aunty cuit Marina. Marina cuit aku.....aku cakap kat aunty. "Eh...tu guests aku yang datang melawat aku kat Mekah masa musim haji dulu..". Aku lari pi kat depa. Aku lambai-lambai tangan macam orang dok lambai bagi kapalterbang berhenti parking! Dia tengok aku, aku tengok dia...kami sengeh sama-sama. Actually depa pun macam aku jugak. Tanpa tujuan dan last-last pi makan kat Subang Airport. Amboi....sedap sangat ka makan kat situ? Actually tak jugak....biasa-biasa saja...Abang dengan Yuya bakar roti kat aku lagi best, rasanya.....heh3...

22 ulasan:

PINATBATE berkata...

Hamboi uncle Pet..!!

uncle..yer ker gambar kat Subang airport jalan-jalan ..;P
macam gaya nak travel pergi pulau jer..ihiks

Uncle berkata...

Heh3...

Hajah Zainab bt Abdullah berkata...

Jalan uncle jalan. makan uncle makan!!

mama ju, berkata...

Salam Uncle

Hai2;;klu ada masa masukkan gambar dan cerita RATU kat berita harian tu kat sini untuk kenangan.Bila balik ke sana?

rezeki berkata...

salam uncle

bila tgk gmbr tu nampak troli, saya ingat uncle dh nak fly balik makkah he he

QaSeH berkata...

. teman tp mesra..? ngeh3 ;p
. thnx ye uncle sb sudi mlyan kteowg
. sronok dpt sembang2 ngn uncle+aunty
. satay 2 mmg sdp!! =)

olive oyl berkata...

uncle..apa khbr..amboi uncle bercutisakan .ton nak bertolak arini...kalau leh nak call utbefore berlepas...berapa number fon uncle??nan suara uncle,marina....letak katacebook ton punya pm pun tak apa..flight kl to LA 19 jam..dari LA ke san diego naik united airline...kalau tak sempat call..kirim ton tak sempat call..uncle kirim salam pd aunty ya...

olive oyl berkata...

take care ya uncle...

olive oyl berkata...

ton dah save semua blog uncle yg ton terlepas baca...nanti ton nak baca masa atas flight..doon ya uncle...sedih sangat ni..asyik nangis ja....

Uncle berkata...

Dear KN.
Memang tengah dok enjoy makan-makan dan jalan-jalan....horey2 ni...

Uncle berkata...

Dear Mama Ju.
Bila nak balik sana? Ehm....tengah dok pikir lagi ni....rezeki tu kat mana-mana pun sama....heh3...

Uncle berkata...

Dear Rezeki.
Troli tu "prop"....biasalah kalau takdak prop tak menarik!

Uncle berkata...

Dear Q.
Thanks for visiting us...seronok bila ada orang yang sudi melawat....being apart is part and parcel of life....i'm sure he's doing the best for him and you too! Take care...

Uncle berkata...

Dear Ton.
Have a good trip and may Allah be with you always....jangan lupa sembahyang dan doakan untuk mak-bapak kita...Uncle pesan ni untuk diri Uncle sendiri sama....btw, kalau dan do call kalau tak dan, all the best. My number is 016-2417321.

azieazah berkata...

Tumpang seronokkkkk...!

Saya pergi makan sate minggu lepas di Sate Station (cwangan Kg Pandan)..

sedap juga, siap ada kumpulan Ghazal buat persembahan sepanjang dari jam 8 mlm hingga tengah malam..

best, sebab semua lagu lama-lama.. termasuk lagi Telaga Biru..

tapi mehai gak... 7 kupang secucuk.

uncle pet..!! berkata...

jln2 ek ankel.. jln2 ada makna tu.. ahiksss..
k2.. t chek p melawat ankel..

Uncle berkata...

Dear Azieazah.
Alamak Uncle tak tahupun pasal tu....nanti kena pi ah tang tu makan satay pula....

Uncle berkata...

Dear UP.
Seronok sekali-sekala berjalan ni...

Aliaa berkata...

tinggal sejemput kerana aliaa tak ada :) i miss everyone back home! keep on writing, at least I get some news about my family via blog :P Kirim salam semua. Nak makan makanan jepun jugak :(

ms.legolalas berkata...

Hi Uncle,
Ms.L pun fikir.. uncle dah nak balik Mekah bila tgk gambar ngan troly.. pandai uncle buat gimik ye..

walaumacamana pun cite uncle tetap menghiburkan...

Uncle berkata...

Dear Aliaa.
Thanks for the comment. Tak sangka pulak Pak Su yang Aliaa akan hantar. Ingatkan Aliaa mana lah tadi! How's NY?

Uncle berkata...

Dear Ms. L.
Ala...Azwan pun boleh buat gimik....takkanlah Uncle tak buleh! Teringin jugak nak buat!

Jam tangan

Sejak kecil saya dah mula memakai jam. Jam tangan merupakan 'hadiah' bersunat kami..haha..waktu itu jam saya ada lampu. Bila tekan...