Ahad, Januari 04, 2009

Lunch with my loved ones





Yuya kecoh sebab aku janji nak beli roller blade kat dia yang dah terdelay selama 6-7 bulan. So bila sampai je KL dia terus suruh aku pergi beli...Eh..Papa baru sampai la..kasut pun tak sempat bukak lagi ni..so lepas 2 hari, aku pun bawak lah depa pergi Toys R Us kat sebelah Crown Princess tu. Rupa-rupanya dah nak tutup. Saiz Yuya tak ada pulak, so depa reccommend aku pergi Bangsar Village. Syyyhhhh...jangan cakap kat orang, aku tak pernah sampai lagi kat situ! Heh3...Jumpa Toys R Us and since order dah buat, sampai aje, roller blade dah ada kat cashier dengan bill sekali. Very the efficient!

Lepas tu kami ronda sat kat dalam tu sebab macam biasa dah tak tahu apa nak buat..then suddenly aku terjumpa satu restaurant yang specialise on chocolates. Eh ingat tak entry aku dulu yang aku tulis kat posting "Aku Mimpi" then aku cerita pasal Chocolate Lounge. Alamak sebijik la....dengan display counter dia, merchandise item dia, menu dia, semuanya chocolate. Pergh...jadi gila aku sekejap. Nasib baik tak guling-guling depan kedai! Aku masuk duduk, ambil gambar (bukan DLSR ye Dila!)then anak-anak aku pun dah start meleleh-leleh air liur depa...Sebagai "Papa Mithali calon 2009", aku terus order long chocolate drinks for all termasuklah Marina sekali. Then order makan, then makan, makan dan makan dan makan...sedar-sedar, Wakana suruh aku bayar....surprisingly, the prices were all reasonable. And the chocolates Pinatbate ooiii memang melt in the mouth! Anak-anak aku happy betul. Kalau tengok gambar-gambar kami mesti ada tunjuk peace sign sebab tu dah jadi trend budak-budak Jepun ambil gambar termasuklah Bapak kepada budak Jepun yang ingat dia half Japanese!

By the way, aku teringin jugak nak tanya kat Kamitaken, mana dapat nama tu? Bunyi macam Samurai pun ada jugak! Heh3...orang memang ramai kat situ. Masa jalan-jalan, aku ternampak 2 guests aku masa kat KL dulu. Aku agak dah kalau pergi mana-mana mesti jumpa guest aku. Nasib baik depa tak nampak aku, kalau tak, memang sah tambah 2jam dan 2 kilo

Then sekejap lagi nak bawak budak-budak pergi gunting rambut pulak. Abang nak gunting sikit je tapi Yuya nak botak macam Papa, dia cakap. Pandai ambik hati ni budak ni....lepas tu pergi KLCC jap tengok reading glass aku. Alamak dah kena pakai specs ke? Tapi orang lain yang umur 24 macam aku pun ramai jugak yang rabun, heh3...

4 ulasan:

PINATBATE berkata...

Salam Uncle
coklat tu terasa-rasa cair dalam mulut pas tu meleleh masuk dalam tekak...errmm...syiokk!!

Hafitah berkata...

Dear Uncle,

Looks like you are having quite the time of your life with your loved ones (sampai berjangkit rasa happy tu kat saya)
Wow, seems like you are in Chocolate Heaven...mmmm bestnya

Uncle berkata...

Dear Pinat.
Memang meleleh habis ni....except for the white long chocolate drink, yang lain-lain memang best! Pergilah....

Uncle

Uncle berkata...

Dear Hafitah.
Oh yes, whale of a time! Makan jangan ceritalah, memang macam .....start hari ni diet baliklah....kononnya!

Uncle

Rancanglah...

Buat-buat busy!         Pada minggu ini aku sempat bertemu dengan seorang anak muda cekal yang dah aku ikuti perkembangannya selama beb...