Khamis, Januari 29, 2009

Pergi picnic

(Rio Ferdinand in the making)

(Yuya main badminton dgn kawan dia Chee Poh)

(3 teruna pingitan)

(Yuya tengah lapar gila!)

(Bakul pergi marrrket!)

2 hari lepas masa tengah cuti raya cina, aku cakap kat Aunty, kita tak payah pergi mana-manalah....kita picnic kat depan rumah ajelah....Aunty cakap ok jugak, so dia bangun awal dan buat sandwich. Roti aku dapat dari kakak aku yang memang orang yang paling rajin dalam dunia bakar roti...Kak Anne bagi aku satu loaf besar Corn Bread yang dia baru freshly baked. Aunty buatkan filling sandwich siap buat dengan teh sekali masuk dalam raga marrrket. Lepas semua bangun, aku cakap jom pergi swimming....anak-anak aku horey! Jadi bermulalah pengembaraan horey-horey anak-anak aku kat tepi pool kat depan rumah. 20 tapak aje dari balcony rumah aku yang sekangkang kera ni!

Kami shower dulu sebelum terjun. Tonyoh sana tonyoh sini, check apa-apa yang patut sebab takut tertanggal dan tertinggal kat dalam pool. Heh3...Abang terjun dulu, Yuya ikut kot belakang then aku, then Aunty, then Marina....wah...meriah sesangat! Terjun tiruk, kuak lentang, kupu-kupu, entah apa kuak lagilah...lepas swimming main rugby pulak, masa tu aku terlupa yang lutut kanan aku ni sikit out of order! Then main badminton pulak...pergh hebat sungguh aku! Kalah Lee Chong Wei ni...

Balik rumah lepas shower aku terlepak sekejap. Seronok berhibur dengan anak-anak ni....hilang sakit lutut aku! Dalam pada tu risau jugak sebab family sebelah mak aku semuanya lutut jammed. Jangan aku pun tumpang sekali sudahlah tapi sekarang ni dah start rasa "nyut-nyut" ni...ish....baru 24 dah sakit lutut? Ngeri...ngeri...

Balik rumah, anak-anak aku semuanya happy dan siap ajak swimming lagi besok. Eh esok mana boleh, kan nak buat passport kat Immigration esok...hai Abang, Yuya dgn Marina tak nak balik kampung ke nanti?

8 ulasan:

dilaOHdila berkata...

salam uncle
wah sonoknya dapat balik rumah erk
mesti happy dapat jumpa family kan:-)

Uncle ngan unty nak balik kG sinun ke
syoknya....musim apa kat sana lar ni?

Uncle berkata...

Dear Dila.

Plan tu next school holiday bulan 5/6, Aunty dgn anak-anak akan balik Tokyo. Dah lama tak jumpa atuk kat sana. Summer season, memang panas sama macam kat KL!

Uncle

Hafitah berkata...

Hi Uncle,
sorry for keeping low for a while. Been very busy with work, after 2 years, getting back on track is a bit tough. I'm not warden (yet). The boss did ask me, but I don't think I want to. Even the students dont want me to be warden because if I am one, automatically I'll be 'Cikgu garang'..I dont want that. I am now a Ketua Guru Rumah, its as challenging as being warden. Like ur experience with 'mat tulang' some of the ex-students I've met would also laugh when I reminded them of the things they did in school.

Uncle berkata...

Dear Fitah.

Sejak Fitah menghilangkan diri, pokok cili Uncle pun mati! Btw, kalau jadi warden sekolah perempuan ni, apa pulak kes yang ada? Sekolah Uncle dulu lainlah, pukul orang then kena pukul balik, hisap rokok, pecah bilik warden ambil balik seluar jeans, bully junior, bagi 10sen tapi suruh beli nasi goreng, telur dengan teh ais sekali...ya ampun.....

Uncle

Hafitah berkata...

hahaha, Uncle..you must be every warden's worst nightmare.
Betul, apalah sangat kes budak perempuan...adalah jugak sikit2 mcm yg uncle buat tu...tapi tak semua. Budak2 yg berani buat tu memang dikira berani la tu.

Mcm mana boleh mati pulak pokok cili tu?better luck next time.

Uncle berkata...

Dear Fitah.

Uncle ingat siput khinzir makan kot....eh tak pedas pulak dia! Heh3...

Uncle

Hafitah berkata...

hahaha...sopan betul bahasa. dah ada buah ke pokok tu? kalau takat makan pokok tak pedas pun.

Uncle berkata...

"Bersopan Santun Amalan Kita" heh3...

Uncle tengah keringkan cili dulu ni sebelum ambik bijik dia then tabur kat dalam pasu. Fitah...S.O.S betul ke ni?

Uncle

Mula dah.....

Setelah saya menulis tentang buku minggu lalu, tiba-tiba minat membaca saya telah kembali terangsang. Mungkin kerana saya dikelilingi ol...