Isnin, Julai 21, 2008

FAM Trip


Last week aku berkesempatan melawat Le Meridien Tower. Memang gah tempat dia. Ada 8 tower semuanya tapi currently cuma 2 tower yang beroperasi. It is a well plan hotel siap dengan proper training equipment and room. Kitchen kat basement punyalah besar. Bilik dia cun pulak tu. Jealous betul. Walaumacamanapun, location dia memang out. It's about 10 minutes driving from hotel to Al Haram. Ada la perkhidmatan bas disediakan. Tapi nak ka jemaah duduk kat situ. Musim Ramadhan dan Haji mungkin ramai sebab no choice tapi waktu-waktu yang lain mungkin tak. Sebab tu dia cuma bukak 2 tower dulu sedangkan kami berlumba-lumba nak bukak semua tower secepat mungkin.

Yang sempat aku jumpa cuma Steward Supv dengan Restaurant Manager selain daripada Six Sigma Trainer. Guest langsung tak jumpa. Patutlah semua orang datang mintak kerja kat tempat aku. Rupa-rupanya business tak ada.

Malam tadi aku lapar sikit. Nak masak tak boleh cuma boleh masak air saja kat bilik. Melilau aku cari kedai. Jumpalah satu mini market. Cari punya cari ternampak maggi mee perisa cheese. Perisa Cheese? Hentam sajalah labu....aku pun beli dan balik rendam air panas. Teringat masa sekolah dulu! Rasanya "peh" memang meloyakan....tapi habis lah jugak. Aku ni bila makan, sedap ke tak sedap ke mesti habis. Dah rezeki...lupa pulak nak ambil gambar dia. Kat Malaysia tak ada lagi ni. Then aku tokak cili hijau untuk menambahkan perisa. Terbakar gusi aku! Takpalah...janji kenyang....kalaulah Wakana boleh masak kat aku......huah.......

3 ulasan:

Kembara Musafir berkata...

hahaha....!! dah rasa dah tuh Maggi Perisa Keju (kat Dubai)... same here, for me, tolak batu dgn kayu jer, masak maggi keju tuh dgn telur seketul, alih ke pinggan, pejam mate, bedal jer... :) as you have said, "hantam saja lah Labu..!!"...

there is another one : "mee maggi perasa tomato...".... cuba test try uji la..., rasa kelat2 sikit bila makan... hehe

Kembara Musafir berkata...

haha.. dah try dah maggi keju tuh kat Dubai... for me, tolak natu dgn kayu jer.... masak maggi tuh dgn telur seketul, alih ke pinggan, lepas tuh bedal jer... like you said " hantam saja la Labu...!!"

ada satu lagi kena try : maggi perisa tomato... rasa kelat2 sikit bila makan... mesti cuba try test uji... hehe...

Uncle berkata...

Maggi tomato tak try lagi...one day...

Mula dah.....

Setelah saya menulis tentang buku minggu lalu, tiba-tiba minat membaca saya telah kembali terangsang. Mungkin kerana saya dikelilingi ol...