Rabu, Julai 30, 2008

Bilik baru aku



Ni gambar aku di bilik baru. Baru move to a single room. View is ok. Tak nampak kaabah tapi nampak tempat Sa'e dari arah Ajiad Street. This room is cosy with warm lighting. Aku suka sebab kerusi tu aku gunakan untuk membaca novel aku yang tak habis-habis lagi tu. "Three Cups of Tea" yang ada aku ceritakan sikit di entry aku yang dulu. Maybe seminggu lagi habis lah kot...

First day moved bilik baru, toilet aku dah buat hal. Flush saja air melimpah keluar dari bawah. Aku panggil Zulfikar dari Maintenance, dia pandai dan dibaikinya toilet aku dengan cepat. Dah settle, dia call aku, kata dah ok. Wah, pro jugak budak ni.

Aku susun buku-buku (novel) aku kat atas meja dan aku letakkan gambar keluarga aku kat situ. Nampak kot dalam gambar tu. Aku sangat rindukan keluarga aku. Mama pun aku rindu....

Almari baju aku ada 2. Terlebih cukup untuk aku selain tu ada coffee table, tempat aku selalu lepak dan makan maggi sambil gigit cili hijau dan menikmati pemandangan Hospital Ajiad! Azli duduk kat bilik sebelah. Selalu kami dok sembang-sembang. Kalau nak sembang kat non-smoking, aku pergi bilik dia tapi kalau nak sembang kat "gas chamber" dia akan datang bilik aku.Heh3!

3 ulasan:

perantau.timur.tengah berkata...

kadri, one fine day i'll be back there.. huhuh best2nye nak pi ziarah family angkat ku di tomakomai... dan ko for sure umah ko tempat aku stay la nanti.. hehe boleh ke?

ohh rindu nye nak jalan2 kat bandar tomokomai.. best jer.. org2 nye pun ok..

perantau.timur.tengah berkata...

ohh sudah tersilap window.. wakaka sorry uncle..

benarnye nak puji bilik tu cun dan best gilos.. hehe

nanti saya dtg kita minum2 teh yer..

Uncle berkata...

Confuse jap....anyway, thanks again for visiting. Where is this Tomokomai? Sounds Japanese to me.

Uncle

Rancanglah...

Buat-buat busy!         Pada minggu ini aku sempat bertemu dengan seorang anak muda cekal yang dah aku ikuti perkembangannya selama beb...