Rabu, Ogos 13, 2008

Dah Kurus!



Memang aku dah kurus. Kalau tak percaya tengoklah gambar aku sekarang ni. Mengalahkan Atkins Diet! Kalau kat KL dulu peh...punyalah susah nak turunkan badan. Ada ja "nyap-nyap group" yang ajak aku makan. Tak boleh nak tengok orang diet, ada-ada aja cabaran. Roti bakarlah, nasi lemak paru lah, karipap la (yang ni aku tak boleh tolak)dan segala macam lagi makanan yang menggemukkan dilambakkan kat depan aku. Tapi kat KL hari tu setiap Sabtu dan Ahad aku jogging sementara menunggu Abang habis latihan bola dan makanan aku control gila tapi macamanapun terbabas jugak. Memang kuat penangan "nyap-nyap gang" ni

Bila sampai sini, aku nekad nak kuruskan badan. BMI aku 72kg dan berat aku sebelum datang sini hari tu 77.5kg. Dalam tempoh 5 minggu berat aku dah jadi 72.9kg! Peh happy ya' amat aku pagi tadi. Tengah hari tadi aku makan sekeping roti yang disapu jem dan sekeping low fat cheese. Then aku minum laban (low fat yoghurt) yang aku campur dengan orange juice. Memang berkesan betul result dia. So sekarang ni fat burner aku tu aku simpan ja kat dalam beg baju. Tak makan pun.

Bila weight dah turun macam ni, aku rasa ringan badan dan tak pulak meletihkan ataupun sakit kepala. Dulu tiap-tiap minggu asyik sakit kepala. Tu lah penangan masakan kita yang sangat berlemak. Anyway, gambar kat atas tu aku ambil dengan Chef Jalil aku yang suka sangat buat hal tu then satu lagi gambar aku ambil sebab botol tu cute. Looks like a beer bottle but it's not. Sini mana boleh ada alkohol...dan kat belakang tu gambar anak-anak aku. Alahai....rindunya kat semua!

3 ulasan:

my kitchen berkata...

salammmmmmm

pak hangg,ingat aku tak?? dulu kita keja kat vouge cafe hahhahahhha ,


awie

my kitchen berkata...

salammmmmmm

pak hangg,ingat aku tak?? dulu kita keja kat vouge cafe hahhahahhha ,


awie

Uncle berkata...

Hi Awie.

Thanks and I'm still trying to recall. Ada la tu....

PS: Tried to do reference check with Chef Han but to no avail. Address was wrongly given!

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 6

( cerita ini diambil dari  fb saya, trip 30/9-7/10 ) Hari ni saya sangat berpuas hati kerana rakan yg dah lebih 20 tahun saya tak jumpa ...