Sabtu, Oktober 17, 2009

Berita Harian

Tuan-Tuan dan Puan-Puan....aku nak cakap sikit sebab ada small article aku keluar kat Berita Harian hari ni bahagian agama......sikit ja....taklah banyak....intro saja tuh! Enjoy reading!

20 ulasan:

MohdArshad berkata...

Salam...MABRUK....atikel masuk dalam berita harian....
Semangat setiakawan Syawal di bumi Makkah
Oleh Mohd Shahrir Ali, Makkah, Arab Saudi

Uncle berkata...

Salaam Haji.
Sikit saja....nanti boleh hantar gambar kita dok minum teyy pulak...salam saya kat keluarga Haji...satgi kena teyy kot?

ona berkata...

salam uncle,

Teruskan sumbangan pada berita harian..next isu maybe suasana haji di makkah...boleh kot...apa2pun tima kasih banyak2...

Uncle berkata...

Dear Ona.
Thanks. Kalau diterima, uncle akan hantar nanti.

ibnu yusof berkata...

uncle dah boleh jadi wakil reporter berita harian di saudi dah ni... hantar gambar n photo sekaligus... buleh jadi side income tu... d90 for sure...hehehe

Uncle berkata...

Dear IY.
Kalau depa nak "correspondent @ ce" kat sini, ok....tapi harga Uncle mahal...heh3...

My Life berkata...

sedikit sedutan dari artikel

Suasana pagi Syawal di tempat kerja tidak kurang sibuknya dan kami sesama pekerja mengucapkan Eid Mubarak. Ada yang datang memeluk, mencium pipi dan mencium dahi saya. Sifat kemesraan sesama Islam cukup terasa.



Ketupat dan rendang boleh didapati di sini tetapi lemang masih belum saya jumpa. Saya sempat bertemu warga Malaysia yang bertugas di Yanbu, Jeddah, Madinah, Riyadh dan bandar lain di Arab Saudi yang rata-ratanya berasa amat bersyukur kerana mampu meraikan raya di Makkah. Walaupun saya tidak mengenali mereka, semangat setia kawan dan 1Malaysia tetap menjadikan kami sangat mesra walaupun inilah kali pertama kami bertemu. Banyak cerita dan pengalaman yang kami bualkan. Bercerita mengenai kampung halaman menjadikan saya sedikit sayu teringatkan anak-anak dan isteri.

Uncle berkata...

Dear ML.
Thanks for the "petikan". ML apakhabar? sihat? Hari ni Sunday, so Uncle bersantai. Baru lepas minum kopi kat bilik, then nak turun pergi breakfast sekejap and later i'll write a new entry..

My Life berkata...

salam.. sihat uncle.. cuma penat sikit baru balik dari kuantan.. uncle mcmana?

Uncle berkata...

Uncle sihat...cuma macam biasa, sunday selalu terlebih makan....pagi makan mee, tengahari makan burger. Tu kira lunch/dinner 2 in 1..malam ni tibai air banyak2 kasi flush out balik..heh3...

hajah zainab bt abdullah berkata...

salam uncle,

KN dah pun baca.masa tu on the way to kota bharu. simpan pun paper tu!!

Uncle berkata...

Dear KN.
Terimakasih kerana masih mengikuti "perjalanan hidup saya". Heh3...tak pernah ada penghujung ni...dan masih terumbang-ambing mencari hala tuju sejak dari sekolah sampai sekarang!

olive oyl berkata...

salam uncle...artikel uncle kat paper berita harian ari sabtu atau ahad??

Uncle berkata...

My dear...it's on Saturday....gambaq nala...keluaq!

olive oyl berkata...

ok..tq uncle...ton akan cari sampai dapat...

Uncle berkata...

Tapi kat situ cerita dia formal la sikit....kena control tuh!

olive oyl berkata...

uncle ton dah baaca..ton dah baca.tau dak uncle..ton suruh mamak tu cari sampai jumpa berita harian hari sabtu..ton dapat 5 naskah uncle..rasa bangga dapat baca artikel uncle..yippy ton ada 5 artikel uncle....tq uncle

Uncle berkata...

Dear Ton.
Kesian kat mamak tu! Jangan pi cekik dia sudah. Merajuk mamak tu nanti! Thanks for following tapi awat beli sampai 5? Heh3...semua cerita serupa tu Ton oooiii....

olive oyl berkata...

takper laa ada 5..satu ton frame kat ruang tamu,satu ton frame kat ruang makan..tetamu mai leh baca....satu ton gantung kat ofc..hehe..bukan senang uncle..nak masuk artikel dalam berita harian....kagumlah dgn uncle ni.....

Uncle berkata...

Dear Ton.
Thanks again. Uncle sangat terharu...

Jam tangan

Sejak kecil saya dah mula memakai jam. Jam tangan merupakan 'hadiah' bersunat kami..haha..waktu itu jam saya ada lampu. Bila tekan...