Jumaat, Mei 01, 2009

Aku lega..

(tengah dok mengenang nasib!)

(dok bagi salam tu!)

(lagi satu tengah pikir masa depan....mana nak kerja lepas ni!)

(kat Hijr Ismail)

Ni semua gambar aku ambik masa aku pergi Haram. Satu kat tepi Hijr Ismail dan satu lagi kat atas bumbung. This is a proof to someone that I was there for that particular thing. Masih lagi ramai orang berduyun-duyun pergi ke Haram. Ini lah satu-satu tempat kat dalam dunia ni yang aku rasa tersangatlah tenangnya. Tempat aku bersembahyang dan berdoa agar semua kesalahan-kesalahan lampau aku di ampunkan. Kesalahan kepada kedua ibubapa aku, kesalahan kepada kakak-kakak aku, kesalahan kepada abang-abang aku, kesalahan kepada rakan-rakan aku dan kesalahan kepada diri sendiri yang sentiasa berada didalam keadaan tak tentu hala pada suatu waktu dahulu.

Ok, hari ni semua VIP guest aku akan check out. Bill semua aku dah organise. Cuma nak tunggu depa check out saja nanti. 3-4 hari ni memang aku jadi kalut. Arrangement bilik, arrangement makan dan minum, arrangement special request dan semua jenis arrangement yang selalu ada pada VIP delegation. Aku harap semuanya ok dan tak ada complain bila depa balik nanti. To Azral, fellow blogger friend aku yang datang all the way from Riyadh, aku ucapkan ribuan terimakasih sebab pilih hotel ni untuk penginapan semua VIP. Aku seronok jaga VIP ni. Dulu VIP dari sebuah negara besar pun aku jaga kat KL dulu. Pergh kecoh gila...sampai piano pun kena seal 48 jam prior sebab dia nak main piano masa dinner hari tu. Security check jangan ceritalah....but that's part and parcel of my job eventhough it's not mentioned in my JD tapi, aku dah merasa macamana nak jaga pembesar negara...heh3....pengalaman tu....aku pun tak pernah terfikir nak buat benda ni semua. Dulu masa sekolah 24 jam dok main, then kerja kedai aiskrim....siapa sangka!

4 ulasan:

Akmal berkata...

Ish, dengkinya saya dengan uncle. Macam tiap2 hari aje boleh pegi Haram.

Uncle berkata...

Sebenarnya memang macam tu lah...hari-hari, tiap-tiap waktu boleh pergi. Tapi macam biasa, bila nak pergi dia jadi terbusy pulak. So selalunya kalau sempat pergi pun always Maghrib and Isyak lah..Akmal memang patut jealous pun sebab yang ada kat tepi Haram ni cuma 2 orang Malaysian saja! Heh3...

Nek Rock berkata...

yooo uncle dear,

ehhh masa keja kedai eskrem paling2
berangan masa tu..macam mana kalau jadik tokei eskrem eh..ehhehe

setiap perjalanan hidup kita dah ditentukan, berkat usaha dengan izin NYA, sampai juga kita ketahap sekarang kan:) alhamdullilah

take care!

Uncle berkata...

Tu lah pengalaman yang berharga kat Swensen Damansara Jaya late 80's dulu. Masa tu ada lagi KIMISAWA! Agreed....pada adik-adik Uncle (yang dok baca), angan-angan saja tak cukup kalau tak ada usaha. Focus on what you want to be in 3 years time, 5 years time, 7,10, 13, 15 or even 20 years time and work your way up. InsyAllah berjaya. What say you, Nek Rock!

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 6

( cerita ini diambil dari  fb saya, trip 30/9-7/10 ) Hari ni saya sangat berpuas hati kerana rakan yg dah lebih 20 tahun saya tak jumpa ...