Ahad, Mei 03, 2009

Best dinner ever!

(maggi mee dan aku)

(front page Mekah terbakar, kat belakang hotel aku ni)

(aku dan Mr. Ambassador)

Aku dah tak tahu nak makan apa. Spaghetti Bolognese? Napolitan? Carbonara? Double cheese burger? Tajin? Kabsah Laham (lamb)? Argh.........nak makan pun susah. Last-last sekali aku masak maggi ayam 2 bungkus. Ah...lega! Maklumlah esok kan off, jadi aku mesti lah makan besar malam ni. Memang besar pun aku makan. Maggi 2 bungkus, telur 2 biji, cabai hijau 2 biji. Ni mata tengah celik lagi ni. Memang sah aku tidur lambat malam ni. Tengok paper Arab news sekejap, baca buku cerita sikit, dalam pukul 1-2 macam tu barulah tidur kot.

Semalam Mr. Ambassador check out dari hotel. Happy dia duduk sini. Bilik mengadap Kaabah lagi. Senyum memanjang. Aku hantar dia balik sampai kat tangga lobby sebelum pegawai dia datang ambil escort pergi istana untuk jemput VIP lagi yang akan sembahyang Jumaat berjemaah kat Haram. Aku ingat nak ikut sekali tapi tak dapat jemputan. So sampai lobby ajelah aku melambai kat TYT kita. Apa pun aku happy sebab dapat melayan dia dengan sebaik mungkin. Silalah datang lagi..

2-3 hari lepas ada aku cerita kat blog yang Mekah terbakar. So the next day tu dah keluar front page kat newspaper Arab. Walaubagaimanapun tak ada casualties. Itu yang penting. Kecohlah sekejap Mekah hari tu!

14 ulasan:

Nek Rock berkata...

yooo salam uncle,

ehhh sama lak resepi kita..ehhehe yg tak samanya, uncle belasah 2 bungkus, nek 1 jer dah mengah, haha

Uncle berkata...

Salaam NR.
Macam berjanji la pulak...btw, NR, beg tangan pompuan TOD'S berapa ringgit? Boleh bayar macam tupperware tak? Last I saw in KLCC was RM4000! Aduh...........ngeri!

Nek Rock berkata...

yooo uncle dear wsalam,

haa ler mcm berjanji lak eh, skali nek masok tadi..alamak uncle masak megi gak..allallaa

ok for tod's, please email nek the url of item and nek akan quote the price plus shipping to msia

alamak bayar mcm tupperware kang nek antor ke auntie tipuware, anti felangkong nek..ahhaha

erkksss rm4k, phewwww ngelatar jari jemari nak bayar eh

Uncle berkata...

Dear NR.
Wah kacau betul ni. Rasa-rasanya nanti bila H1N1 Flu A Virus habis barulah boleh hantar URL kot....memang menggeletar ni Nek Rock ooiii

cikgu zainab berkata...

best jugak makan maggi sekali sekala...kak nab gemar yg asam laksa.

siti berkata...

megi sekali sekala makan mmg ummphh..
tp sy dulu time study slalu dh mkn time2 ujung bulan..takdak duit..dh jemu.huuhu..uncle jgn mkn byk2 nnt rambut gugoq.. :P

Uncle berkata...

Dear KN.
Amboi...lama sungguh tak dengar cerita yea....apakhabar KN sekarang, sihat? Ni baru lepas order nasi putih dengan telur dadar je for lunch!

Uncle berkata...

Siti.
Amboi cheq kumpoi seminggu baru jawab no.........sekali-sekala ok lah...kadang-kadang nak jugak nasi goreng ikan masin! Hat tu tak gugoq kot no?

dilaOHdila berkata...

SALAM UNCLE...
MAKAN MAGEE AJER KE
MESTI RINDU KAT MAGEE MEE ERK.....

Uncle berkata...

Memang rindu kat maggie goreng dengan mutek unei! Sigro-sigro macha!

Kuey-san berkata...

salam uncle,

dah nampak macam DJ dahh!!
cuma DJ pegang cd instead of maggi.

huhu~

;)

Uncle berkata...

You're right Kuey san. Actually gambar tu tengah dok dengar MP3 lagu Aizat sambil dok rendam maggi. See nak makan pun tak tahu apa nak makan!

siti berkata...

uish, hat tu ok sket la kot..tp kena berpada2..nnt takut kena darah tinggi pulak..kalut..a`ah, mmg kena kumpoi, x dan..heee

Uncle berkata...

Kacau aih...makan hat nu rambut gugoq, makan hat ni, darah tinggi...macam ni kalau nana kuruih kerin la..jawabnya!

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 6

( cerita ini diambil dari  fb saya, trip 30/9-7/10 ) Hari ni saya sangat berpuas hati kerana rakan yg dah lebih 20 tahun saya tak jumpa ...