Khamis, Mei 14, 2009

Small TT

(Amil dan Fairuz berlatar belakangkan Haram)

(kami posing maut)

(Amil pakai spek dan Fairuz pulak tak pakai spek!)

It was just a small reunion kat Mekah bila Amil dengan Fairuz datang menjenguk aku kat hotel. Semalam aku jumpa depa pukul 10.15 malam. Happy aku dapat jumpa senior aku kat sini. Macam biasa, depa datang buat umrah. On the same day aku hantar bosses of EXIM bank balik ke KL lepas check out tengahari semalam. Coincidently, boss EXIM bank tu kenal pulak dengan classmate 85 aku yang kerja sama-sama dengan depa. Kawan aku yang kat EXIM bank tu Zulkifli Raymond Haswell. Kalau depa send my regards to Zul dan bagitahu yang depa jumpa aku kat sini dan tinggal kat hotel ni, aku rasa Zul mesti "monkey shock!" Zul was and still is a nice chap..

Berbalik pada Amil dan Fairuz tadi, bila jumpa apa lagi kalau tak pekena teyy tarik kat Santos..kami sembang sampai 2 jam! Almost 1am aku balik bilik terkulat-kulat ngantuk tapi puas dapat bersembang. Memang since they completed SPM in 84, aku dah tak jumpa depa lagi. Amil pergi US manakala Fairuz pulak pergi UK. Sedangkan aku pergi Chung Ling Penang buat Form 6. Heh3...

Amil sekarang dah bos besar kat Faiza si Basmati tu. Actually Amil ni dulu satu bilik dengan aku tahun 84 masa kat D6. Satu bilik pulak dengan Izamin (doktor kat KB), Mek (bos kat AVON) dan lain-lain lagi. Lari laju ni si Amil ni...school runner lah katakan. Dia ni ulat buku, tu yang pass memanjang bila exam. Aku pulak, lepak dan main memanjang..

Fairuz sekarang ni dah jadi boss besar buat motivational talk and soon akan keluar TV katanya. Adik-beradik Datuk Fazillah Kamsah la ni..and now he's handling one of the biggest project untuk budak-budak khidmat negara. So to Fairuz, jangan lupakan aku yea bila aku balik KL nanti...boleh ikut buat ceramah sekali nanti, maklumlah time tu mungkin aku tengah bercuti! Fairuz ni dulu Headboy aku. Debator lagi pulak tu. Memang patutlah la ni dia buat ceramah-ceramah motivasi. Memang laku ni.

Dalam dok bercerita tu terkeluar pulak satu lagi nama super senior aku. Nama dia Isyak Tamyes. Aku jumpa Isyak masa aku nak balik KL dulu manakala dia kat Jeddah. Sekarang dah balik KL for good. What a small world! Seronok cerita sebab bila pusing-pusing balik budak-budak kami jugak yang kami cerita. Meaning the bonding is still strong lah..

Tengah dok seronok bercerita, aku dikejutkan dengan berita yang Belatuk, senior aku 3tahun, baru meninggal 2-3 minggu lepas. Tak sangka aku sebab belatuk ni dulu goalkeeper U18 aku dulu dan jugak main rugby. Aku baru jumpa si Belatuk ni masa reunion tahun lepas kat Putrajaya. So to Belatuk's family, aku ucapkan takziah dan banyak-banyaklah bersabar..

8 ulasan:

dilaOHdila berkata...

salam uncle...
wah kat sana pun leh TT gak kan
maknanya dimana saja silaturrahin tetap utuh/padu
sebagai sahabat yang saling mengingati, syukur alhamdulillah. dapat Tt dibumi allah ini, amin

** Uncle
food photography arinih tak dek ke

Uncle berkata...

Aduh..part food photography ni Uncle lemah lutut sikit lah...maklumlah....yang ada pun tak seberapa. Tapi akan diusahakan jugak, insyAllah...khas untuk Dila dari kamera "auta focus". Heh3...

kucingorengemok berkata...

re: uncle, rawsha tu kat jln damai, parallel to jln ampang... masuk kat jalan sblh french embassy, pastu jumpa la nanti, opposite padang kelab aman

Uncle berkata...

Dear KOG. Ok, i guess now i know where the place is. ni yang uncle selalu cakap kat belakang crown princess ni sebab uncle tak tahu nama jalan..tepi tu ada restaurant melayu nama rahsia ka apa tah...

siti berkata...

a`ah,, uncle bila nk tangkap 1 dslr?..sy pon dok sakan kumpoi duit dr gaji yg ciput nih..hehe

Uncle berkata...

tadi baru habaq kat aunty suroh dia tengok kat akihabara pasai dia nak balik kampong khameh ni..kalau murah la..

Tanpa Nama berkata...

nama pak saya pon zulkifli ramond ^^

Uncle berkata...

Salam to Tanpa Nama.

Mungkin kita bercerita perihal orang yang sama! What a small world!

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 6

( cerita ini diambil dari  fb saya, trip 30/9-7/10 ) Hari ni saya sangat berpuas hati kerana rakan yg dah lebih 20 tahun saya tak jumpa ...