Isnin, September 22, 2008

Dessert Arab / VIP datang lagi



Aku cukup tak tahan makan dessert Arab ni. Punyalah maneh! Rupa pun tak semeriah mana. Anyhow, aku letakkan jugak kat dalam buffet sebab itu yang depa dok cari nak makan tiap-tiap hari sampai letih aku nak menjawap. Guest aku ramai yang datang dari Dubai, Abu Dhabi, South Africa dan lain-lain lagi. Memang meriah bila bersembang dengan depa ni. Macam-macam cerita dok dengar. Kebanyakkan happy dengan layanan dan service yang kami bagi dan of course hasrat aku nak jadikan hotel kami ni sebagai hotel nombor satu di Mekah. Hotel Malaysia nih! Kebanyakkan guests mula membandingkan kami dengan hotel-hotel lain serti Hilton, Inter Continental dan Zam-Zam. So far kebanyakkannya cakap yang hotel kami ni lain berbanding dengan hotel yang dah ada kat sini. Bangga aku. Apa-apapun kami bertungkus-lumus ni pun untuk boss kami yang berjiwa amat penyayang tu selain daripada nak menaikkan nama Malaysia. Besar tanggungjawap tu!

Semalam ada Saudi Prince duduk dengan kami. 2 family semuanya. Aku jadi sibuk gila memandangkan permintaan yang pelbagai. Kaum kerabat dia punyalah ramai. Last sekali aku tidur pukul 5 pagi. Hari ni Prince Malaysia pulak sampai. Tak payahlah bagitau sapa dia.....Jaga depa ni seronok. Macam-macam protokol nak kena jaga. Aku dulupun masa kat KL dulu ada jugak jaga VIP such as Al Gore, Condoleeza Rice etc. So insyAllah tak ada masalah kot..

6 ulasan:

dilaOHdila berkata...

best nya uncle nampak Food tu:-)
alergic aa kalau tengok Food decoration nih. Macammacam kepala mikir ni, minat punya pasal. Tak per uncle nanti kalau uncle dah pindah dilla boleh jek jadi KLIKLIKKLIK kat menu uncle tuh...
Moga Uncle dapat mencapai impian dan realiti. Nama Malaysia akan sentiasa tak lekang dibibir...Keepirup!!!!

Ontel berkata...

Hi Uncle.. salam... suker sgt baca blog uncle.. best... terubat rindu kt mekah.... byk2kan entry lg yerr..Selamat Hari Raya...

Ghazali B Abd Aziz berkata...

Uncle (Since you insist kan)

Kenalkan ler Prince tuh ngan I ala ala orang kebanyakan nih ... teringin gak nak kenal kenal ngan royalty hahahahahhahaa

Will be in Haram Tonite .. Insya Allah ....

Uncle berkata...

Dear Dila.
Semangat Uncle masih membara. Kalau ada rezeki insyAllah langkah kami akan panjang lagi ke Dubai pulak. Kan Malaysia Boleh?

Salaam Ontel.
Thanks for visiting. Dah pernah datang Mekah? Bila nak datang lagi? Keep on reading yeah..

Hi Ghazzaaz.
Let me know once you're here. 10pm is usually my teh tarik time. Heh3X

To all the above, thanks for visiting. Cerita-cerita tu semua adalah benar dan tidak ada tokok-tambah pun. Ni semua day to day life yang memang Uncle suka tulis.

Uncle

Kembara Musafir berkata...

memang bertuah ler uncle, dapat keje kat depan Masjidil Haram... dapat jumpa macam2 orang... memang rezeki besar tuh...!

Uncle berkata...

Rezeki ni semua Allah yang bagi. Kalau Dia nak tarik pun anytime..Hopefully janganlah.....yang penting kita sentiasa beringat. Berpada-pada. Syoknya balik raya! Regards to your parents and take good care of them

Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 5

(cerita ini diambil dari entry saya di FB, trip 30/9 -7/10) Alhamdulillah saya selamat sampai di Hualamphong Train Station dan seterusny...