Sabtu, September 20, 2008

Luke Mangan / Uniform baru



Luke Mangan ni seperti yang aku dah ceritakan dulu ialah salah seorang chef muda yang terbaik didunia. Aku bernasib baik sebab berkesempatan bekerja dengan dia sekejap sewaktu aku buat Australian Outback Food Promotion semasa di KL dulu. A Very creative chef. Sekarang dia dah bukak restoran kat Jepun. Hai tukang masak la ni semua dah dapat celebrity status!



Ni pulak gambar staff aku dengan vest baru dan bow tie baru. Untuk pengetahuan semua, uniform pun belum complete lagi. InsyAllah lepas Haji nanti semua akan siap. Jangan ingat aku dok bagi reason ja.....tadi ada satu VIP datang makan iftar. Dia mintak kopi kat aku. Aku kata nanti aku buat Nescafe Special punya. Dia kata ok dia akan try. Lepas pekena nescafe tanpa gula aku, terus dia tanya, macamana nescafe tu boleh jadi sedap sangat? Kat Malaysia tak boleh dapat nih. Hah3.....20 tahun kerja macam ni Datuk........heh3...

11 ulasan:

dilaOHdila berkata...

Uncle...seronoknya dapat mengabadikan Food photography macam ni. kalau dilla agaknya mesti lupa makan dok asyik tengok DECOR yang ada. ciukup menarek sekali erk UNCle. mesti Uncle ni banyak pengalaman jugak
Adios kesuwon....

Uncle berkata...

Salam Dila. Pengalaman tu taklah banyak, cuma 20 tahun dalam bidang hotel ni dan setakat ni dah kerja kat Switzerland, Japan, Indonesia, Malaysia dan sekarang di Saudi Arabia. Ala..Dila orang lain lagi banyak dari Uncle!

Uncle

PINATBATE berkata...

Uncle..
Salam malam-malam terakhir Ramadhan..
nak resepi nescafe special tu....

Uncle berkata...

Heh3....
Malam ni tadi Datuk mintak lagi Nescafe I. Berapa you nak bayar?

Uncle

dilaOHdila berkata...

uncle...malam tadi dilla & sis dok baca uncle nyer blog ni. hehehehe.
sis dilla kata Uncle ni erk. WAKANA? macam orang seberang macam orang singapore. Sbb sebut nama Yuya, abang. Dok cari mrs uncle tapi tak jumpa. Seronok kami baca blog uncle malam tadi. Kelakau...kakak dilla pun dok jenguklah samasama. Memang betul kekadang pak arab ni tak leh pakai gak. menipunya pun ada tu diantaranya. Baca lagi...Nyem. Nyem???? kenapa nyamuk lak ish tak baca habis rupanya. hehehhehe adaada ajer uncle nih. tapi sedap nama tu. Dah habis page satu masuk dua. Lar...baru jumpa entry bapak mertua. Baru tahu lah sape Wakana yang dimaksudkan. NiPPON jin desu yo;-)
alah uncle...best dapat mengabungkan adat dua budaya ni. Org japan cukup Polite. Kakak Wakana dah macam org Malaysiaa dah erk. Fasih tak loghat nogeri uncle. Terbayang camano lah Yo kak wakana speaking in Nogeri. Mesti marbelles...cayalah uncle. Kim salam kat mrs uncle. Kalau dokek boleh datang bangi ni hah.

Ghazali B Abd Aziz berkata...

Shahrir (perlu ker I nak panggil you Uncle sedangkan I lagi tua dari you hahahahhaha ...)

Ampun dan maaf di pinta, sebab ari tuh tak sempat nak tanya kabar you .. sebab nampak you macam busy ajer ...

So bila lak orang orang YANBU boleh rasa NESCAFE special?

Insya Allah, raya ni ingat nak treat my family kat your buffet spread ... hopefully dapat DISCOUNT hahahahahahaha

Uncle berkata...

Dear Dila.
Thanks again for visiting. Aunty dah lama dok KL, since we got married 11 years ago, so she's fluent in our language and she can cook dalca, sambal belacan, ayam masak merah, kangkong belacan sekali. Hah3...

Dear Ghazzaaz.
You la yang paling sibuk dalam dunia. Orang Kedah kata "choieh...sat-sat ada, sat-sat takdak!" InsyAllah raya nanti I ada tapi siang maybe bz kot. Tak taulah trend sini macamana.

Call me uncle. It's my nickname in school. Lebih mesra...nothing to do with age barrier and so forth.

Uncle

Kembara Musafir berkata...

pergghhhh!!! ini resepi "Nescafe Special Uncle" kena cari la... kalau perlu, kena buat misi curi resepi...!! hehe.... kasik pukau satu kali, bagi resepi nescafe sedap tanpa gula...

Uncle berkata...

Hi KM.

Lama tak dengar cerita. I nak comment dalam blog you tapi susah nak masuklah. Pasai apa? You ni savvy sangat kot...atau I yang tak savvy!

Nescafe tu actually sama ja tapi cara buat dia yang lain. Memang power rasa macam cappuchino!

Balik KL ka Raya? Jelez2X

Uncle

Kembara Musafir berkata...

susah nak masuk...? hmmm... strange... mungkin sebab terlebih gambar... hehe...
yup, insyaAllah balik Mesia raya pertama, sampai raya kedua.. oklah... jumpa mak bapak, menghiburkan hati mak bapak yg suka bebeno bila anak2 balik rumah... lagipun, dah buat kontrak dgn Mak dulu... tiap2 tahun, raya kena balik... hehe...

Uncle berkata...

Bila nak datang Mekah lagi? Best time is after Hajj. Rooms are cheaper and aplenty. Orang pun tak ramai sangat. Boleh kita buat umrah sekali! Regards to your parents. Jaga depa baik-baik.

Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 3

( semua ini adalah diambil dari entry FB saya ) Seperti yg diberitahu, saya mencuri sedikit waktu utk ke Songkhla. Sebuah bandar keci...