Khamis, September 25, 2008

My Dream





Aku teringin sangat nak buat concept yang macam dalam gambar ni. Simple yet elegant. Memang meletop kalau aku buat kat sini sebab belum ada lagi kat Mekah ni yang macam ni. Hmmm teringin betullah. Look at the doughnuts. Nicely presented dan aku boleh buat ni untuk coffee break aku pagi-pagi. Setiap tiang tu with different topping. Ada chocolate, ada marshmallow, ada strawberry dan ada rice crispies. Then on the healthy counter aku boleh buat smoothies a'la minute. Tapi aku preparekan dulu 20 different flavors then yang lain-lain tu aku boleh blend ikut kehendak guest aku. Semua boleh buat kat depan depa. Then satu lagi aku cukup suka dengan concept open kitchen. Guest will have a new experience dining with us which is still not available in Mekah. I know....I know...tempat lain memang dah ada macam ni...then having a chef's table is a wonderful idea as well. Chocolate buffet is another thing which I want to implement. Pehhh....tak sabar ni...

Tadi aku baru dapat news yang kawan aku dari Jakarta nak bukak restaurant and bar yang upmarket. Dulu aku ada ceritakan yang masa aku pergi Paris dulu aku tumpang apartment dia. Nama dia Ley, has a family business manufacturing Lea Jeans and Baby Lea. OMG....actually jeans tu pakai semperna nama dia! Ley sent me a note saying that she wanted to open that restaurant and she told me the concept. Concept apa, aku tak nak cakap sebab very exclusive. I'll try to be there for their opening in Feb 09 with my family untuk raikan kejayaan Ley. InsyAllah...

4 ulasan:

PINATBATE berkata...

wow..cantiknya donut tu susun cam tu..

Uncle berkata...

Macam-macam boleh buat sebenarnya. Idea ada banyak lagi nih...

Uncle

dilaOHdila berkata...

uncle...
NiceShoot! tak tahan tengok...adui
donut tu kalau dapat angle dekat mesti sapa pun akan rasa x tahan:-)
shuntek uncle shutek.

dilaOHdila berkata...

salam uncle
x deg gambar latesh ke?

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 6

( cerita ini diambil dari  fb saya, trip 30/9-7/10 ) Hari ni saya sangat berpuas hati kerana rakan yg dah lebih 20 tahun saya tak jumpa ...