Selasa, September 16, 2008

Linen dah sampai!


Finally linen aku dah sampai dari Egypt. Depa kata kena pergi ambil kat Jeddah Warehouse. Aku dapat tahu pun dah pukul 12 malam! Hah3 biasalah Arab Technology. So dengan tanpa berlengah lagi, aku dengan 2 staff aku dan receiving clerk, sorang owner's rep dan sorang drebar terus bergegas ke gudang nak ambil barang-barang aku. Kawasan gudang memang gelap-gelita. Sah kalau kena sembelih kat situ mesti sorang pun tak tau. Sebijik macam dalam cerita "Kingdom" tempat dia. Lampu takdak, jalan tak bertar dll yang memang menggerunkan. Gudang tu cuma ada 2 staff. Aku pun carilah kotak linen aku. Berlambak-lambak kotak ada kat situ lebih kurang 50 kotak semua. Then aku ambil table cloth, napperon, napkin dgn uniform staff. Hah lega...


Bila dah set kat meja barulah nampak ok sikit. Sikit ja...sebab banyak lagi barang tak sampai. Itu kalau ada bunga ros ka, carnation ka, orchid ka, mesti meletop lagi tempat ni. Semalam ada wakil dari Kedutaan Yaman datang kat tempat aku by chance. Katanya dia pun tak tahu yang kami exist. Memang betul pun sebabnya kami tak advertise dan belum buat launching lagi.

Aku rasa kalau aku buat promotion sikit kat KL nanti mesti power habis. Jumpa JPM ka, buat launching sikit masukkan dalam newspaper, do a small talk kat "Malaysia Hari Ini" ka ataupun masukkan dalam "Prime News" sikit, alahai bos aku mesti happy nih....sincerely aku rasa ni lah kejayaan anak Melayu dari Kuala Kangsar yang patut dibanggakan dan bukannya benda-benda lain yang diwar-warkan selalu. This boss of mine is a genuine business man who has no personal interest macam selalu kita dengar-dengar tu.....I salute you Boss!!!!! (kalau dia baca ni....habislah)

Selalunya kalau orang datang sini, mesti depa tanya, Datuk mana punya hotel nih? Ahli politik mana punya hotel nih? Dengan bangganya aku jawap balik boss aku ni takde title selain dari title Encik kat depan nama dia then Datuk kepada sorang cucu...hah ambik kau! Puas..........

3 ulasan:

PINATBATE berkata...

salam ziarah..
seronok baca blog ni...minta izin nak link....

Uncle berkata...

Hi Pinatbate.

Please do so, I don't mind at all. Keep on reading yea sebab banyak lagi cerita menarik yang nak diceritakan.

Regards.
Uncle

PINATBATE berkata...

Uncle,
Jazakallah..

Rancanglah...

Buat-buat busy!         Pada minggu ini aku sempat bertemu dengan seorang anak muda cekal yang dah aku ikuti perkembangannya selama beb...