Selasa, Mac 24, 2009

For Sale

(buy 1 get 1)

(special offer, buy 1 get 2!)

Macam-macam Sale ada la ni. Ada "mega sale", ada "car boot sale", ada "Super saver"..sampai aku sendiri dah tak terikut. Nasib baik lah aku ni tak gila sales! Setengah orang tu sampai dok tunggu bila lagi nak sale ni? Siap ada paper cutting lagi bagitahu bila sale nak start! Kelas.....Aku bukannya tak suka, tapi aku kurang gemar dengan crowd masa sale ni. Letih aku. Aku ni jenis yang tak boleh tunggu lama-lama...kalau nak beli tu aku akan usyar 1-2 bulan dulu, then bila aku ready baru lah aku beli terus dan balik. Satu kedai tu sajalah yang aku pergi. Sama macam kedai kacang aku. Malas nak jalan-jalan lagi dah...ada sekali tu aku dah usyar shorts rugby Canterbury kat ala......shopping complex kat tepi Ikea tu, sorry aku tak ingat nama, harga adalah dekat RM120 tapi kalau tak silap aku offer jadi RM90. Dia siap longgok kat depan lagi...pergh aku kalau tengok shorts rugby ka, jersey rugby ka, bola rugby ka even mouth guard rugby pun mulalah nafsu aku membuak-buak...teringat masa active dulu...aku faham, keinginan aku tetap tinggi walaupun kederat, aku rasa dah kurang sikit...eh, sikit ka? Busy nak balik sini punya pasal aku terlupa nak beli. Nasib baik aku tak beli. Kalau beli nak pakai pergi mana? Nak jogging? Memang sah-sah aku dapat naik Etihad one way!

Masa kat negeri Sakura dulu aku dengan Aunty suka sangat-sangat pergi kat kedai UNIQLO. Ala kedai tu lah satu-satunya yang murah pun.....habis semua aku beli. Dari turtle neck, winter jacket, glove, sampai yang pakai kat dalam pun aku beli sekali. Memang murah giler! Bayangkan jeans yang aku pakai sampai rabak tu aku beli tak sampai RM60! Mana boleh dapat kat Tokyo....so pada sapa-sapa yang nak pergi kat sana, google lah dulu kat www.uniqlojapan

Then masa aku kerja kat tempat orang putih pulak, aku cukup sayang kan H&M. Aunty pun sayang kat dia. Aku suka pergi situ dengan Aunty sebab tram lalu kat depan kedai. So kami selalu pergi minum kopi dulu lepas turun dari tram then straight menghala ke H&M. Pergh.....geramnya.......harga tu kira oklah....kalau bulan ni tak sempat beli, aku tunggu bulan depan lepas dapat gaji sekali lagi....amboi... sampai la ni aku terbayang lagi kedai tu. Betul-betul tengah bandar lama....Rue de la Terrasiere.....pergh kelas...macam orang kaya-kaya...

Kalau dulu-dulu mama selalu pergi sale jugak. Selalunya kat Mun Loong ka, "Globe Silk Store" ka, memang meriah sale kat situ.....sekarang ni aku rasa 2-2 kedai tu dah tutup. Sayang, memang nostalgia sungguh 2-2 kedai tu!

5 ulasan:

dilaOHdila berkata...

salam uncle
terkezut tengok Marina kat dalam Tu
ingatkan patung (hehehe) comel ajer
cute..mesti keletah budaknya kan uncle

cikgu zainab berkata...

kak nab teringat kat kedai kain mun loong tuu...dis 1986 tu - suami kak nab belikan 30 pasang baju sekali gus - hadiah bersalin!! kak nab tak lah pergi ... suami yang belikan...dek tak tau pilih..3, 4 pasang warna jer lain tapi coraknya sama kah3..

Uncle berkata...

Pagi ni Uncle call. Marina angkat...dia tanya "Papa mana?" Argh......parah.......

Uncle

Uncle berkata...

Dear KN.
Macam tulah kalau kami yang beli....so moral of the story is, janganlah suruh kami beli...heh3...

Uncle

siti tanjung berkata...

too cute..mana bley jual uncle.. priceless :)

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 5

(cerita ini diambil dari entry saya di FB, trip 30/9 -7/10) Alhamdulillah saya selamat sampai di Hualamphong Train Station dan seterusny...