Jumaat, Mac 06, 2009

Last Day

(man...look at the smile....)

(my heart melts...)

(kurma ayam, nasi minyak, gelama masin, cabai hijau sikit, acar....mmmmm heaven...!)

(books to bring back including Paulo Caulho, finally bought his!)

Aku tak tahu macamana nak menghamburkan kata-kata sekali ni. Sedih? Memang aku sedih nak meninggalkan keluarga aku yang sangat-sangat aku sayang, Aunty, Abang, Yuya dan Marina. Bayangkan, tiap-tiap hari semua akan berkumpul dan bercerita, makan sama-sama, pergi jalan sama-sama dan kemudian aku akan duduk dengan anak-anak aku melayan kerja rumah, tiap-tiap petang mengambil dan menghantar Abang dari sekolah ugama ke sekolah kebangsaan untuk berlatih bolasepak dan malam pulak berguling-guling dan bergolek-golek kat atas katil, atas lantai, tepi toilet, gelak-ketawa mengekek-ngekek sampai tertidur! Amboi cepatnya masa....rupa-rupanya dah 2 bulan aku kat KL dok melayan keluarga. Bagi aku dan keluarga, masa tu berlalu dengan pantas tapi bagi para pekerja aku, berselang 2 hari e-mail akan sampai bertanyakan khabar bila aku akan balik semula ke Mekah. Manager aku si Mainul lah yang selalu berkhabaran dengan aku. Mainul akan update apa-apa cerita yang berlaku didalam department aku. Very efficient.

Teman-teman aku yang di Saudi i.e. Yanbu dan Jeddah serta lain-lain tempat tak akan aku lupa. Baru semalam bertukar-tukar message dengan depa. Thanks Ghaz and Qashah. Looking forward to seeing all of you again in Mekah. Pada ex-colleague di Renaissance KL, yes, it's time to move on after a long break. To the old boys, let me know when are you guys going to Mekah, I can arrange and open Saudi Chapter there. Cesar Ritz alumnis, the "roti banjir" was excellent mann...KL office mates....especially Zaleena Khalil, "Blogging Rocks!", neighbour aku kat sini, tolong tengok pokok serai dengan karapoley sat naaaa....

To Aunty, Abang, Yuya and Marina.....I've tried my level best to be the best husband and the best father that you can be proud of during this short periofd of time. Papa dah cuba buat yang terbaik untuk semua tapi macam biasa, ada kalanya tak kena jugak...Ramai orang dan banyaklah citarasa...Papa sayangkan kamu semua, sebab tulah Papa sanggup cari rezeki di tempat lain walaupun di tempat kita tak kurang peluang yang ada. Ini perjalanan yang Papa pilih, bukan Papa nakkan semua duit ataupun harta yang dikumpul (kalaupun ada) tapi Papa buat semua ni semata-mata untuk masa depan anak-anak Papa. Papa akan terus bekerja mencari rezeki untuk kita anak-beranak tak kira dimana....itu janji Papa pada kamu semua....semoga Allah memberkati, I love you all...

8 ulasan:

vy berkata...

Uncle

sedih....sangat sangat!

cikgu zainab berkata...

salam uncle...
jap jer masa berlalu terutama bila berada dengan yg di sayangi kan!! kak nab tabik pada uncle & famili - pada uncle kerana sanggup merantau jauh utk mencari rezeki..pada aunty kerana terpaksa menggalas dua tanggungjawab semasa uncle tiada di sisi..anyway selamat kembali bertugas..knab nak baca entry dari Makkah..rindu!

PINATBATE berkata...

rasa pilu pulak baca entry ni..

Uncle berkata...

Dear Vimmy. Thanks for the sms this morning. I was having mee goreng kat Pelita AP. Man...the time has come again for me to move on with my life. Difficult? Yes it is...Sad? I bet...."c'est la vie!"

Uncle

Uncle berkata...

Dear Kak Nab.
Thanks again...hai sedih sangat nih....Abang dengan Yuya nampak sedih sikit tapi Marina masih tak tahu apa-apa. Mungkin malam ni atau esok baru mula cari Papa dia....OMG...this is tough, really. While typing, I feel like crying....but life goes on...

Uncle

Uncle berkata...

Dear Pinat.

Pilu lagi Uncle yang nak meninggalkan keluarga sekali lagi. Tak tahu pulak bila nak balik sini lagi. Mungkin December nanti after Hajj season!

Uncle

siti tanjung berkata...

isk isk isk..sy bc pun dh syahdu..mesti sedih kan..terutama sekali anak2 uncle yg cumel2 tu..sure they'll miss u a lot uncle..Allah yubarik fik

Uncle berkata...

Dear Siti Tanjung

Oh yes, you are absolutely right. Tersangatlah sedeynya hati ini...I might look garang (pada yang pertama kali jumpa) but deep inside, I am an easy going person and love my family very-very much....takpalah, cari rezeki untuk keluarga pun ibadah jugak!

Uncle

Mula dah.....

Setelah saya menulis tentang buku minggu lalu, tiba-tiba minat membaca saya telah kembali terangsang. Mungkin kerana saya dikelilingi ol...