Isnin, Mac 02, 2009

Otanjyobi Omedeto

(Muka-muka kelaparan)

(Senyum dalam paksaan!)

(Muka lega lepas makan)

Sebenarnya birthday Aunty jatuh pada hari Sabtu minggu depan yakni 7hb March. Aku tua dari Aunty cuma sebulan. Jadi sekarang ni kami dah dan akan berumur 41 tahun. Anyhow, sebab at the moment flight aku dah booked on the 7th petang pukul 3, jadi last Friday aku dah pakat siap-siap dengan ahli-ahli jawatankuasa aku, Abang dengan Yuya nak buatkan surprise birthday dinner kat Aunty. Abang dengan Yuya memang teruja nak buat. Sekejap-sekejap dok bisik kat telinga aku. Depa tanya aku, nak buat kat mana? Aku pun pikir. Hari Jumaat malam mesti traffic jam gila ni, kalau hujan pulak, pergh...parah nanti. Aunty pulak datang dari office kat Sunway. Ambik Kesas, then kat Tasik Permaisuri mesti sangkut lagi....mmmm ngeri...ngeri...then nak pick-up Abang main bola kat sekolah lagi. So kami plan nak bagitahu Aunty suruh balik awal sebab Abang dengan Yuya teringin nak makan kat "Secret Recipe" Bandar Baru Ampang. Tak lah jauh pun...kalau golek-golek pun sampai..

Aunty kelam-kabut balik sebab nak bawak budak-budak. Kami semua dah siap cuma nak tunggu Abang mandi dan tukar baju sebab baru lepas main bola. Head to SCBBA. Horey....nak makan..nak makan..kek, aku dah order 2 hari lepas. Tiramisu. Aku makan chicken with black pepper sauce, partner makan chicken with mushroom sauce. Abang soup and spaghetti dan Yuya pun sama. Marina macam biasalah, semua dia gasak! Lepas makan dan terlentang, keluar pulak Tiramisu...masa tu baru Aunty perasan itu birthday dia yang kami buat awal seminggu! Kami bagi kad dan Yuya beli keychain dari kedai buku sekolah. Oh ya lupa nak cakap, pagi tu aku pergi MPAJ sebab nak bayar cukai pintu. Jadi lepas bayar, clerk tu bagi pen MPAJ as a present. Warna "merah ang-ang" lagi..aku bagi kat Yuya pagi tadi tak perasan yang pen tu pun dia balut sekali dengan keychain as a present...heh3....Aunty ketawa bila tengok pen tu, terharu!

Kek Tiramisu tu taklah macamana yang aku expect sebab terlampau banyak sponge, sampai 3 layer! Tapi kira oklah...aku prefer the soft mousse type Tiramisu. Yang tu lagi best. Anyway, semua balik dengan perut yang tersangatlah kembang semangkuknya..To Aunty, "Happy Birthday To You and We Love You So Much!" Muah3...

8 ulasan:

Wakana berkata...

Few years ago, you gave me a kitchen knife of Zwilling as birthday present. That one was very impressive. But Pen MPAJ tu lagi impressive laaaah!(^v^)
Thank you Abang, Yuya, Marina,and of cause my deaest Papa. It was the best birthday in my life.
I love you all!!

cikgu zainab berkata...

Happy birthday to Wakana.

Uncle berkata...

Dear Wakana.
I know I am very bad in giving out presents. It's always never a surprise because I have to actually ask in advance...how unromantic of me..but anyhow you know how much we care for you!

Shah

Uncle berkata...

Dear Kak Nab.
Thanks for the b'day wish. Wakana said thanks....

Uncle

siti berkata...

hepi bufday to aunty, semoga pjg umo dan murah rezeki

pinatbate berkata...

Happy birthday Wakana ;)

Uncle berkata...

Dear Siti.

Aunty kata "san kyu"....

Uncle berkata...

Dear Pinat.

"Terimakaseh ku ucapkan....oh...kepada mu.....terimakasey..."

Uncle

Rancanglah...

Buat-buat busy!         Pada minggu ini aku sempat bertemu dengan seorang anak muda cekal yang dah aku ikuti perkembangannya selama beb...