Sabtu, Disember 20, 2008

Horey..Marina dah dewasa...




Happy betul aku bila Wakana hantar gambar Marina kat e-mail. Terus aku save as kat dalam my pictures. Nak tengok puas-puas. Sebab masa aku datang dulu, Marina tak pandai cakap lagi. Tapi sekarang ni dah petah. Lepas tu dah pandai nak bergaya pulak. Habislah aku nanti....Wakana cakap habis bedak dia jadi korban...apa lagi lipstick semua. Habis dia tonyoh kat muka. La, tu lipstick Estee Lauder...aku nak beli minyak rambut pun pikir 10 kali. Tu pun dari L'oreal (sebelum ada anak) finally tukar jadi Brylcream! (lepas anak 3) dan sekarang ni dengan pesyen rambut kebanggaan warden-warden asrama, lagilah tak payah pakai gel langsung! Memang jimat sungguh. Patutlah Telly Savalas kaya-raya!

Actually Marina ni memang senang nak jaga masa kecik dulu (ala..sekarang pun kecik lagi), in fact Wakana la cakap sebab memang bukan aku yang jaga pun....masa nak bersalin kat Marina, aku tengah ambil kad lapuran sekolah Abang. So bila senior aku kat sekolah dulu, si Munas (sekarang dah Dato' dia - Dr. Azhar Mohd Noh) talipon dan cakap "woi...Uncle, aku nak bius wife engkau ni....kau kat mana?", aku pun balas.."Munas kau biuslah dulu, nanti aku sampai, tengah ambik report card anak kat sekolah ni..." so lepas sejam aku pun sampai dan Marina pun dah mulut muncung sebab masa dia keluar, aku tak tunggu!

Cukuplah 3 orang rezeki Allah bagi. Setengah-setengah tu langsung tak ada rezeki walaupun segala-galanya ada...part tu aku bersyukur sangat-sangat. Abang dengan Yuya dulu pun operation jugak. Masa Yuya aku ada sekali. Then bila Yuya kena tarik keluar dengan Dr. Jamilah @ Mercy tu, aku dah nak pengsan pulak tengok banyak sangat darah. Lepas tu Dr. Jamilah pulak yang kena tarik aku, heh3..."Shahrir, put your head down and let the blood flow..." Dr cakap. Aku yang Biology dulu tak pas, terus tundukkan kepala....lepas tu lega sekejap...Kalau cikgu Bio aku (Mrs. Arathy Bardhan)tengok gelagat aku masa tu mesti dia gelak....dulu masa kelas Bio aku memang minat sebab tu duduk kat depan sekali masa kat Bio Lab tu...kononnya cepat pandailah...tapi orang lain dengar dia cakap dan pandang depan, aku pun pandang depan jugak tapi otak dah ke lain,ingatkan nanti bila lawan ragbi nanti dengan TBS ke KGV ke SPI ke macam mana aku nak buat conversion, macam mana aku nak lari then buat dummy sekali, then hand off sikit kat flanker opponent tu, pergh...mesti best ni...tiba-tiba Arathy Bardhan dah pindah jalan kat tempat lain dalam kelas sedangkan aku masih lagi dok tengok kat tempat yang sama.....pergh parah......kena lagi aku.....so last-last, buku Bio Fajar Bakti tu aku simpan kat locker je....heh3....

So, hari ni aku bagi tribute kat Marina Ayumi. Baby aku yang paling cun dalam dunia. Walaupun orang lain cakap baby depa yang paling cun dalam dunia, aku tak kisah....janji Marina tetap paling cun kat mata aku. Tak sabar aku nak pegang tangan dia bawak jalan-jalan, tengok wayang, naik motor HD aku tu, heh3...aku suka sebab dia rambut panjang. Wakana rambut pendek, kalau panjang sikit dia dah rimas....so Marina biarlah rambut panjang sikit...

2 ulasan:

PINATBATE berkata...

salam uncle..
heheheeh..comel jer Marina tepek bedak cam tu.. budak pompuan memang suka main lipstik lah agaknya .....my anak sulung dulu masa kecik ambil lipstik buat crayon kaler gambar pokok bunga..adoi lahh...

Uncle berkata...

Dear Pinat.
Tu baru dua stengah tahun tu...belum 14 tahun lagi...yelah, budak lelaki macam lain, budak perempuan macam lain....macam2 ada...

Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 5

(cerita ini diambil dari entry saya di FB, trip 30/9 -7/10) Alhamdulillah saya selamat sampai di Hualamphong Train Station dan seterusny...