Sabtu, November 01, 2008

Ghaazaz from Yanbu



Another fellow blogger from Yanbu paid a visit last Thursday night. Masa tu aku dengan Azli tengah dok sembang-sembang macam biasa sebelum tidur. Dia atas katil dia kat bilik sebelah, aku kat katil aku kat bilik aku. Tengah sembang sambil dok layan mata. Dalam pada tu aku dok tengok BBC News pasal BO dan MC. Aku nak BO menang, tak tahu lah pasal apa tapi itulah yang aku nak. Then tiba-tiba Azli dapat call tapi being a real gentleman, Ghaazaz tak nak ganggu sebab dah tengah malam then lepas tu Azli call balik suruh dia naik bilik. Ghaazaz came after 15 minutes to my room. Jamu air bujang (Mirinda tin dgn kuih raya courtesy dari EF dan UA). We had a long chat, discussed about being here in KSA, cerita pasal kerja, cerita pasal perangai Tok Arab semua dan finally topic yang aku memang bersemangat nak cerita, HAJI! Ghaazaz duduk kat Hilton which is sepelaung dari hotel aku with his wife and 3 beautiful kids, Kakak, Iman and Afiq (if I'm not mistaken - kalau salah sorry yea..)

SubhanAllah, Ghaazaz has done his Hajj a couple of years back so it's easy to relate to us all his experiences. Macam-macam dia cerita and very detail. I wanted to know the minimum days for me to perform Hajj and he even gave me the time and date! Thanks mate! Now the problem is whether I have the time to actually lari sekejap dari hotel and perform atau tidak. Whether I want to follow the group ataupun do on my own. "To do with the group or to not do with the group. That is the question!" Macam cerita Hamlet masa aku buat STP dulu. Heh3...

By the way, another friend of mine, Shahanaz Sulaiman (SDAR 815) now with GSK is coming for Hajj. Well done, mate! Can't wait to see you and have a small TT session kat tengah-tengah kota Mekah dan depan Al-Haram! Allahuakbar!

Tiada ulasan:

Mula dah.....

Setelah saya menulis tentang buku minggu lalu, tiba-tiba minat membaca saya telah kembali terangsang. Mungkin kerana saya dikelilingi ol...