Khamis, Oktober 09, 2008

Azli




Ni lah dia kawan aku yang sorang tu. Dia ni Executive Housekeeper. Dia lah orang yang paling sibuk dalam dunia. Satu hotel orang cari dia. Orang nak buat reservation pun cari dia. Nak kemas bilik lagilah...ada satu guest tu, wife dia tiap-tiap hari dok ambik bunga ros kat restaurant aku. Nice lady. Cakap pun bersopan. Ada sekali aku perasan yang dia ambik bunga ros aku dan selit kat dalam abaya dia. First day tu aku heran jugak, then second day pun serupa. Hilang lagi. Then third day aku dah nampak. Aku pun cerita kat Azli. You know what Azli did? Tiap-tiap malam dia letak bunga ros kat dalam bilik guest tu. Apa lagi senyum panjang lah dia. Husband guest tu tak habis-habis cakap syukran kat dia. See, that is anticipation nama dia....

Gambar satu lagi tuialah gambar hotel dari tepi jalan. Nama hotel ditulis dalam bahasa Arab, nampak tak nampak ja tapi tengoklah kemeriahan suasana. Sekali tengok macam kat Bukit Bintang. Lagi sekali tengok macam kat marrrket Ampang pun ada. Bawah hotel aku ada 3 floor shopping complex. Tapi sini biasalah, kalau ada 300 shop lot, 100 kedai jual abaya, 100 lagi jual kurma dan 100 lagi jual minyak atar! Creative sungguh depa nih!

6 ulasan:

dilaOHdila berkata...

Salam Uncle....
Huhuhu dah lama tak singgah sini.
Crita yang menarek. menghargai dan dihargai...
betul tu uncle. Guest akan rasa seronok jika apa yang kita hendak tu terlaksana. Beruntung ler guest uncle nih kan..
Uncle nak tanya lah
ABAYA tu apa erk? Baju Jubah ke?

PINATBATE berkata...

Salam uncle...
eh ehh...Wajah Uncle dgn en Azli ni hampir serupa lah..cuma sorang berjanggut sorang lagi nan ado...

suspen jer..ingatkan dia nak marah perempuan tu...rupanya nak kasi bunga lagi ..bagus tul..

Uncle berkata...

Hi Pinatbate, welcome back after a long Raya holiday. Ye ke rupa sama? Kacau nih...in fact si Azli tu letak 2. Satu kat tepi katil dan satu lagi kat toilet! Happy gila guest tu. Tiap-tiap hari Azli tukar color. Sat-sat merah, then kuning then putih. Kelas....Azli ni..

Uncle

Uncle berkata...

Dear Dila.
Yes. Abaya tu is the jubah yang kaum perempuan pakai untuk menutup aurat. Eh Dila hari ni Uncle jumpa 2 orang VIP Malaysia. Satu dari Putrajaya office satu dari Riyadh. Interesting to be able to exchange stories with them. Salam to your family. Maaf zahir dan batin. Btw, I'll be going o Taif tonight (macam Cameron Highland la jugak) and try to get more picures. Hey more stories to come, watch out yeah!

dilaOhdila berkata...

yer lah uncle...
En Azli ngan uncle lebih kurang serupa jek. Dalam dunia ni ada 7...kene cari 5 lagik Uncle....hehehe

Uncle berkata...

Eh kami serupa ka? Anyhow I selalu cakap kat dia, "kita ni adik-beradik tak ramai..." Azli is from Balakong and has done opening for Berjaya Times Square and Warisan Resort kat Trengganu to name a few. Memang berpengalaman sangat si Azli ni. Lagi 5 orang tu Uncle tengah dok cari la ni....heh 3X

Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 4

( cerita ini diambil dari FB posting saya minggu lalu ) Pada saat saya sedang menulis/menaip ini, saya berada didalam 'sleeper t...