Jumaat, Oktober 17, 2008

Long Lost Friend!


(aku kat Ramada Taif)

Aku ada ramai kawan. Ada yang masih contact dan ada yang kadang-kadang terlepas contact. Semalam aku ternampak satu kat dalam facebook aku. Aku pernah kerja dengan si Din ni masa kami sama-sama buat opening kat Renaissance KL dulu tahun 1996. Nice guy, very sharp, knowledgeable and well liked by all associates terpasuklah bos2 semua. After a few years, Din pergi kerja kat tempat lain. Aku pun takde contact lagi. Dulu masa dia kat Regent ada jugak aku terserempak dengan dia sekali-sekali. Lepas tu yang aku tahu he was posted to the Carribbean as Dir of F&B for a few years. Good for him. Semalam aku ternampak muka dia kat Facebook. Terus aku contact dan katanya dia kat hotel di KL sekarang. All the best Din!

Satu lagi nama dia Chin. Excellent guy. Finance guy. Superb! Kami selalu argue pasal financial figures. Aku respect kat Chin sebab dalam gaduh-gaduh tu dia akan unjukkan aku dan ajarkan aku apa yang aku nak tahu. Sampai malam-malam pun dia sanggup nak tunjukkan aku figures tu. Hah, mana boleh dapat macam ni? After a while dia pulak pergi Australia dapat transfer to the same chain. Yesterday I got a message from him that he's also back in KL and is now Dir. of Finance di KL Hilton. Cayalah Chin.....

Ada lagi Captain aku nama dia Syamsuri. Dulu kat Legend (Zaleena mesti kenal nih..) then join aku kat Room Service RKL. Pun bagus jugak budak ni. Active sungguh dia. Masa tu bujang. 2 days ago aku dapat message dari dia. He's in Brunei now working. Dah kahwin anak 2. Alhamdulillah Sam.....good for you!

Seronok aku dapat mail dari semua. Eh lupa nak cakap....ada bintang pilem Malaysia check in hari ni kat hotel aku....siapa tu? Suspence...suspence....


(ni orang berebut ambil air zam-zam)

4 ulasan:

Ghazali B Abd Aziz berkata...

Uncle;

Walaupun berahsia .. tapi kalau bintang filem malaysia tuh, mesti geng geng erma fatimah, ziana zin nih ....

Sebab dia orang nak buat filem kat mekah ...

Uncle;

22hb nih Consulate ada buat jamuan raya .. kita roang dari Yanbu nak ke sana , overnight di Jeddah kemudian baru ke Mekah ...

So rasa rasa nyer ada lagi ker bintang filem tuh di sana sampai weekend nih????

Uncle berkata...

Salaam Ghazaaz.
Ye ke dia orang datang? Heh3X.....Apa khabar family kat Yanbu?

Uncle

Sheikh Helmi berkata...

aku tau saper...tunguuuu...!!!!!!

Uncle berkata...

Dear Helmi.
You know I know dah lah.....anyway, teh tarik today was good.

Uncle

Reunion

Awal 20an Tak putus-putus 'reunion' datang dan pergi. Seperti yang selalu berlaku, sewaktu aku lepas sekolah/universiti dulu, top...