Isnin, Oktober 06, 2008

Keras



Keras betul batu kat sini. Kalau tengok gambar tu betul-betul, tentu semua perasan yang kat kanan tu ada 2 terowong. Heh3X...terowong tu dikorek betul-betul kat tepi bangunan. Tak ada masalah apa pun. Maklumlah sini tak ada hujan, jadi tanah dan batu kat sini memang keras. Kadang-kadang tu bila aku dalam perjalanan nak ke Azizia selalu aku ternampak yang kat atas terowong tu ada rumah! Bayangkan masa tengah korek tanah tu, bagaimana rupanya rumah kat atas tu tadi. Macamana depa tidur? Macamana depa makan? Peh memang keras betul tanah dia. Tapi keras lagi kepala depa. Tu yang selalu dok berperang, tak pernahnya aman tok arab ni....yang orang-orang kita pulak dok sanjung la depa ni sangat.......

4 ulasan:

Kak Teh berkata...

UNcle, selamat hari raya, maaf zahir dan batin. Mesti seronok kan raya di Mekah? ada gambar tak?

tengok gambar terowong tu takut betul. Orang yang tinggal kat situ tak takut ka?

Uncle berkata...

Selamat Hari Raya Kak Teh.
Gambaq banyak nanti chek upload naa....Nak kata seronok pun tak taulah Kak Teh, pasai saya sibuk sampai nak sembahyang raya pun buat kat hotel ja, tak dan nak pi masjid.

Bila nak mai sini? Kirim salam kat Awang Goneng!

Uncle

Ontel berkata...

btl tu uncle, org arab nie mmg keras kepala kalah batu, hari tu time pg sana abah sorong wheelchair emak dan terlanggar teksi diorg kt Shubaika, terus ditolaknya bahu abah saya, sedih betul sy... rs nak nangis.. uncle kt sana mesti uncle tau kan mcm mana diorg parking taxi, main ikut sedap tok nenek diorg jer... pastu wkt kt hilton, abah nak repair spek mata dia, tp pak arab tuh xnak betulkan sbb dia kt takde jenama, geramnyerr.. sy geram sy ckp kt pak arab tuh "mmg spek nie xde brand tp diguna utk ajar org ngaji quran", sy ckp tu air mata rs nak kuar, pastu sy terus blah, pak arab tu kejar kitorg suruh msk blk kedai dia tp sy terus pg kedai lain... cuma yg sy respek, diorg nie hormat pd ibu.. ibu tepuk tgn jerr anak terus dtg.. xyah nk laung2, yg itu patut dicontohi..

Uncle berkata...

Hi Ontel.
Depa memang macam tu tapi yang unfortunatenya, orang kita ni terlampau sanjung tinggi sangat kat depa. Uncle malaih nak cerita panjang2 pasai depa ni, nanti tambah dosa. I am currently working with them so I know them very well. I lebih sanjung bangsa kita lagi. If you are talking about corruption, masyAllah, depan kaabah pun dia boleh ambik duit! Subhanallah.....dimintak kita jangan jadi macam tu!

Mula dah.....

Setelah saya menulis tentang buku minggu lalu, tiba-tiba minat membaca saya telah kembali terangsang. Mungkin kerana saya dikelilingi ol...