Ahad, Oktober 12, 2008

Taif Part 4



Tengahari tu lepas sembahyang Jumaat, Dzul jamu kami dengan nasi lemak yang dia masak sendiri. Penuh satu rice cooker. Makan dengan lauk lain dari kebiasaan. Dia buat ikan kembong masak cili, sambal tempoyak (if I'm not mistaken) then kangkung celur. Alamak, habislah diet aku! Tak payah nak cakap banyak, kami nyap-nyap sampai 3pinggan. Habis licin ikan kembong dia. Memang power Dzul ni masak. Cik Bedah dengan Che Kiah memang kena pukul habis nih...





Kami terus tertiarap 2 jam lepas tu. MasyAllah dah lama tak makan macam ni. Bau sambal kat tangan melekat lagi ni....Pukul 4 lepas sembahyang Asar berjemaah, kami terus bertolak balik. Turun dari gunung tu kami singgah pi minum kat small tiny cafe ala-ala french street cafe, which I like very much. Aku minum lemon juice sebab dahaga sangat. We took a taxi back to Mekah. All in all the trip was short but sweet. Met nice people, nice hotel, nice hospitality and to Dzul, thanks a lot for all the trouble. Pick up kami lah, bagi makan lah, bagi bilik lah, hantar kami balik lah dan macam-macam lagi. Semoga Allah memberkati jasa baik Dzul kat kami. InsyAllah.

2 ulasan:

dilaOHdila berkata...

salam Uncle...
wah view shuntek
macam kat disneyland lak building belakang tuh
ni cuaca mesti paneh ni uncle....
bestnya

Uncle berkata...

Dear Dila. You're right. Macam kat Disneyland. Matahari tegak tapi sejuk masa tu temperature lebih kurang 22C. Memang bagus untuk short trip.

Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 5

(cerita ini diambil dari entry saya di FB, trip 30/9 -7/10) Alhamdulillah saya selamat sampai di Hualamphong Train Station dan seterusny...