Rabu, Oktober 15, 2008

Tukar lagi



Aku ni kalau dah lama duduk kat bilik dan design dok macam tu aja, boring jugak jadinya. So aku ceritalah kat Azli yang aku teringin nakkan KS bed. So dalam diam-diam dia dah siap suruh budak-budak dia tukarkan tilam aku dari single ke King Size. Then tak cukup dengan tu, dia tukarkan lampu bilik aku yang ala-ala "romantika d' amor" tu ke white light sebab dia tahu aku suka sangat membaca. Lepas tu dia tambahkan lagi satu standing light kat tepi wardrobe aku. Pergh Azli ni.....dia dapat baca otak aku ka? but anyway, Azli ni nak kata neighbour aku kat sini pun ya jugak, nak kata room mate aku pun ya jugak. Kami jarang pun jumpa walaupun duduk bilik sebelah-sebelah. Actually bilik kami connecting tapi pintu tak pernah tutup. So 2 bilik kami memang nampak besar sangat. Sekarang dah siap ada dapur dengan microwave lagi...habislah aku...

Gambar anak-anak aku mesti tetap ada kat meja cuma lokasi dia aku tukar ke coffee table aku kat tepi tingkap so dari katil nampaklah aku 3 orang anak-anak aku tu. Pagi tadi aku call Yuya sebelum dia pergi sekolah. Saja nak dengar suara anak-anak aku! Tiba-tiba rindu!

8 ulasan:

dilaOHdila berkata...

salam Uncle...
ekceli dilla keje di Pharmaceutical com. Manufatured medicine & supply ti goverment hospital. so pak arab tu datang audit. kalau berjaya maybe kita ada contract manufacturing dgn dia orang yang mana sebelum ni kami ada CM ngan wyeth/pfizer & terbaru AMWAY. jenis ubat2 yang factory dilla buat capsule,cream.

Uncle berkata...

Dear Dila.
Oh pharmaceutical co. Good. Then are you a pharmacist sebab Uncle pun minat jugak dgn ubat-ubatan dan penyakit. Remember I wrote about this one Doc from Casablanca? Tiap-tiap malam Uncle tanya dia pasal cardio sampai letih dia nak jawap! Heh3...dia kata next Ramadan boleh sambung tanya...

Uncle

Kal El berkata...

Assalamu'alaikum.
Wahhhhhh seronokkknyaaaa hiduppppppp... nasib baik tak asyik tukar bilik kat hotel tu ek, satu hari duk satu bilik. Agak-agaknya kalau buat cenggitu setahun dapat tak round satu hotel? I envy you!

Uncle berkata...

Salam KaLel.
Dulu masa kerja bussboy I teringin sangat nak dok kat hotel macam bos-bos mat salleh tu. Alhamdulilah la ni baru rasa. Btw, after a while, boring jugak sebab tak boleh tanam serai! Ala....kerja you pun apa kurangnya, I envy giler nih....

Uncle

Alicia berkata...

superb...lisa pun gitu uncle..boring2 tukar la suasana dlm bilik...tapi idak la tukar katil...selalu gitu mati la kan..:P

bab rindu anak tu...terharu la bro..be cool man!

Uncle berkata...

Dear Alicia.
Tukar mattress je bukannya tukar katil lagipun banyak mattress yang extra, apa salahnya.....semalam tak boleh tidur pulak sebab banyak sangat bantal!

Uncle

dilaOHdila berkata...

uncle...tak dek gambor baru ke:-)

Uncle berkata...

Dear Dila.
Thanks again for following. Ada banyak gambar tapi Uncle nak simpan sikit bagi suspence....watch out!

Uncle

Mula dah.....

Setelah saya menulis tentang buku minggu lalu, tiba-tiba minat membaca saya telah kembali terangsang. Mungkin kerana saya dikelilingi ol...