Sabtu, Oktober 11, 2008

Taif Part 2





Lepas aku naik kereta dengan Azli dan Dzul, kami terus "menuju puncak". Sampai aje aku kat Ramada Hotel, memang terpegun aku tengok suasana malam. Cun habis. Aku dapat suite yang aku cakap tadi harga dia sampai SR3000 semalam. Living room is huge, katil aku King Size (lega dah lama tak tidur KS ni) then toilet aku pulak dah siap dengan bunga-bunga lagi kat dalam long bath dia....Peh....memang rasa macam King. Jangan Kingkoil sudah...heh3X...

Lepas lepak kat bilik setengah jam, kami keluar pergi minum kat satu open cafe yang boleh baring-baring tu sambil hisap shisha. Siap ada tv lagi untuk tengok channel mana mau! Lama jugak aku kat situ sampai habis 2 pot teh yang dicampur dengan daun pudina. Pergh...berangin perut dan cuaca dah mula sejuk. Aku dah memang siap baju sejuk. Azli pun dah kecut sebab sejuk. Then kami pergi mini market dan beli air bekalan tengah malam. Balik aje kat bilik, kami pun sembang-sembang macam there's no tomorrow. Sedar-sedar dah pukul 2 pagi. Ooopss, tidur dulu lah kot, then esok pagi boleh plan lagi nak buat apa.

Oh aku lupa nak cakap. Lepas Dzul ambik kami, kami pergi kat Souq dulu. Singgah satu tempat beli ikan kembong segala untuk masak for lunch the next day. Wah besar betul ikan kembong dia. Mesti kembong ni kalau makan!

Untuk Tuan-tuan dan Puan-puan, siri ni akan bersambung lagi selepas ini. Stay tuned!

5 ulasan:

dilaOHdila berkata...

bestnya perjalanan uncle & twins nih erk...
Hotel mana tak shuntek. Semua decor 1st class! Tu ramai yang suka duk hotel. ada Fullus jadik semua kan uncle. Tapi memang menarek. Kalau stress bila duk kat hotel rasa boleh release tengok view macam nih.
** Uncle...dilla guna DLSR D40 NIKON. Skrang harga dah nak sama ngan DGITAL camera nih. Uncle boleh angkat satu. Untuk buat food photography memang marbelles uncle. Sharp!!!! uncle boleh shoot dalam isi makanan tu skali. Harga dah banyak turun. RM1600 dah boleh dapat ngan stndard kit lense

Uncle berkata...

Dear Dila.

Thanks for the comment. I'll try to get one when I go back to KL insyAllah end of this year. Frankly speaking Dila, Uncle ni tak savvy. Boleh jadi ke gambar tu walaupun tak pandai? Uncle ni memang "buta photography"

Uncle

dilaOHdila berkata...

insyallah boleh uncle...
sebabnya kalau kita dah boleh pegang camera dan shoot gambar macam unclenye perjalanan ni bermakna MINAT uncle dah ada. cuma uncle kena banyak fokus dgn angle dan kene rajin xplore. lama lama minat tu akan bersahabat dengan hobi kita insyallah.....

PINATBATE berkata...

Uncle..
tak apa, you try jer...mana tak faham boleh tanya Dila...Dila ni cikgu photograhy..ramai dah anak-anak murid dia..:)

Uncle berkata...

Dear Dila.
thanks for the advice. I definitely will try my best. Minat memang adea dari dulu tapi biasalah.....

Dear Pinat
Ye ke Dila tu cikgu photography? Kena belajar ni. Berapa nak bayar? Uncle part angle-angle ni memang lemah. Tapi kalau angle nak tendang bola rugby tu memang Uncle number one lah...

Uncle

Pengembaraan Solo Tanpa Tujuan - part 6

( cerita ini diambil dari  fb saya, trip 30/9-7/10 ) Hari ni saya sangat berpuas hati kerana rakan yg dah lebih 20 tahun saya tak jumpa ...